Ať žije Čína! Hraná verze snímku Mulan od Disneyho chce v komunistické zemi utržit co největší balík

14. července 2019·Články·Lukáš Vaněk

Disney’s MULAN..Mulan (Yifei Liu)..Photo: Film Frame..© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Na jaře příštího roku bude mít premiéru hraný remake animované pohádky Mulan o studia Disney. Hollywoodský gigant si předělávky svých pohádek oblíbil, zejména proto, že jim filmy vydělávají velké peníze. S hranou verzí Mulan bude Disney převážně útočit na čínské diváky, od kterých očekává přísun v řádu stovek miliónů dolarů. Co pro to studio udělalo?

Slavné hollywoodské studio vydělalo na předělávkách animovaných pohádek nemalé peníze. Mezi nejúspěšnější hity patří nová Kniha džunglí, která jen těsně nezdolala hranici jedné miliardy dolarů, hraná verze Krásky a zvířete, jež vydělala miliardu a čtvrt, a kina momentálně boří nový Aladin, jenž se rovněž blíží k miliardové hranici. A když k tomu připočteme skutečnost, že se do kin řítí i předělávka Lvího krále s rovněž miliardovou ambicí, nelze se studiu nedivit, že to zkouší dál a dál.

Paradoxně nejvíc si Disney slibuje od hrané verze Mulan, která měla premiéru před více jak dvaceti lety. Výpravný snímek na motivy příběhu o čínské stejnojmenné bojovnici totiž bude převážně cílit na čínské publikum. Producenti a tvůrci udělali v hrané filmu oproti animovanému originálu dost změn. Ve snímku by se totiž nemělo zpívat a chybět by měly i oblíbené postavy jako například mluvící drak Mushu.

Podle herečky Gong Li, jež ztvárnila v novém filmu postavu Mulan, utratilo studio jen za produkci 300 miliónů dolarů (téměř sedm miliard korun). Tvůrci strávili v Číně mnoho času a mluvili i s experty o čínské kultuře. Cílem je totiž prodat snímek právě tamnímu publiku.

Dosud nejvýdělečnějším zahraničním snímkem v Číně byl letošní akční epos Avengers: Endgame, který z čínského publika vylákal 614 miliónů dolarů. Disney opatrně doufá, že by Mulan mohla úspěch zopakovat.

 

Články - další články

Doporučujeme