Black Friday je opět tu! Kde můžete narazit na slevy?

16. listopadu 2018·Články·Lukáš Vaněk

Výprodej. Ilustrační foto.
(CTK Photo/Vit Simanek)

V kamenných obchodech a na e-shopech startují slevové akce, které jsou celosvětově známé jako Black Friday. Podle průzkumu každý Čech utratí během těchto dní přes pět a půl tisíce korun. Co všechno si mohou zákazníci pořídit?

V České republice se Black Friday poprvé objevil v roce 2013. Od té doby jeho popularita u lidí vzrůstá, což potvrdil průzkum Black Friday Global, podle něhož každý Čech utratí během slevové akce 5 615 korun.

Ačkoli je slevová akce převzatá z USA, ve kterých se koná pouze jeden den v pátek, v našich končinách si ji obchodníci upravili po svém, díky čemuž zákazníci mohou nakupovat zboží levněji i pár týdnů.

Největší e-shopy v Česku Mall.cz a Alza.cz už Black Friday spustily. První jmenovaný odstartoval už 26. října a každých šest hodin zveřejňuje další zlevněné zboží. To internetový portál Alza.cz spustil akci v pondělí 12. listopadu. Zákazníci tam mohou najít položky zlevněné až o 80 %.

Vysoké slevy nejsou žádnou výjimkou. Podle Black Friday Global je průměrná cena v českých obchodech 63 %, přičemž světový průměr je o osm procent nižší. Lidé mohou nakupovat nejen elektroniku, ale také knihy, oblečení, obuv nebo kosmetiku.

Elektroniku mohou lidé zakoupit například na portálech Euronics.cz a Expert.cz. Pokud jde o oblečení, pak to lze najít na serverech Zoot.cz nebo Otto.cz. Zboží pro děti je možné objednat přes Prodeti.cz nebo Bambule.cz.

Obchodů se slevovými akcemi je nespočet. Důležité je mít na paměti ale to, že Black Friday končí v pátek 23. listopadu. Zákazníci tudíž ještě mají týden na to, aby zboží pořídili co nejlevněji.

Články - další články

Doporučujeme