35 let od smrti krásné Romy Schneider: Roli Sissi nenáviděla, další díl odmítla natáčet

28. května 2017·Celebrity·Redakce

Reprofoto YouTube

Rakouská herečka jemného půvabu a vzrušujících očí Romy Schneiderová (vlastním jménem Rosemarie Magdalena Albachová-Rettyová), která zemřela 28. května 1982, se proslavila především rolí císařovny Sisi. Příležitost jí dali také režiséři zvučných jmen jako Orson Welles, Luchino Visconti nebo Claude Sautet.

Narodila se 23. září 1938 ve Vídni. Koncem 50. let se odstěhovala za svým tehdejším partnerem, francouzským hercem Alainem Delonem do Paříže, kde pokračovala v úspěšné herecké kariéře. Vztah s Delonem však ztroskotal, stejně tak i obě manželství, těžce ji poznamenala smrt čtrnáctiletého syna Davida.

Slavnou císařovnu Sissi ztvárnila ve třech filmech v letech 1955 až 1957. Zahrála si také v komedii Co je nového, kočičko? (1965) nebo ve válečném dramatu Stará puška (1975).

Role Sissi ale byla, která ji ve světě proslavila. Čtvrtý díl však už odmítla natáčet. “Za čtvrtý díl Sissi mi mi nabízeli milion marek, ale odmítla jsem. Měla jsem jí už plné zuby,” vzpomínala herečka v rozhovoru z roku 1981. “Byla jsem nejdřív ráda, že jsme ji mohla hrát, ale já nebyla Sissi, nikdy jsem jí nebyla. Nenávidím ten image. Jsem Romy Schneiderová,” doplnila herečka.

Obdržela mimo jiné dva Césary za nejlepší ženský herecký výkon. Měla i německé a francouzské občanství.

Po tragédiích v osobním životě propadla alkoholu a v květnu 1982 zemřela v Paříži na selhání srdce. Zřejmě se jednalo o sebevraždu způsobenou smrtelnou kombinací alkoholu s léky.

Celebrity - další články

Doporučujeme