Berenika Kohoutová se otevřela o kojení: Zradilo mě, co to vlastně je

13. srpna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / berenika_off

Berenika Kohoutová (29) je maminkou teprve krátce a řadu věcí proto teprve zjišťuje za běhu. Jednou z nich je například to, jak je to vlastně s kojením. Novopečená máma se v obsáhlé zpovědi svěřila na sociálních sítích a rozpovídala se o tom, co pro ni tato činnost vlastně znamená. 

V poslední době se kojení miminek ve společnosti hodně řeší. Někteří věří, že by měla mít žena právo kojit kdekoli, zatímco jiní jsou zase toho názoru, že by mělo jít o intimní chvilky v klidu a soukromí. Během vášnivých diskuzí na toto téma se ovšem občas tak trochu zapomíná na ženy, které z jakéhokoli důvodu kojit nemůžou.

“K tomu kojení, jo. Když byl ten světový týden. Čtu, jak je skvělý, poslouchám, jak je skvělý… A JE!!! Pak jsou tady ale holky, který kojit nemůžou. A mně je potom děsně líto furt slyšet a číst, jak je kojení ta nejvíc a nejdůležitější věc na světě,” zastala se nekojících matek Kohoutová. “Je přece na světě x milionu lidí, který kojený nebyli a taky žijou, jsou šťastný a zdravý,” dodala.

Herečka rovněž přiznala, že se už v těhotenství těšila na dobu, kdy přestane kojit a bude opět žít trochu svobodněji. Až nebude muset nosit vložky na kojící prsa, v noci se víc vyspí a bude si moci dát třeba víno.

“Nějak jsem myslela, že to bude úplně přirozený. Budu prostě kojit a pak přestanu, nějak se to udělá a já už budu mít trochu prostoru i pro sebe. No jenže! Mě zradilo, co to kojení vlastně je! Souznění, radost, útěcha, láska. Lola se třeba teď budí v noci furt. A chce jenom potvrdit, že tam jsem (respektive moje prsa),” pokračovala novopečená máma.

“Řikám si furt – ne, když nemá hlad, tak ji pochovám, utišim, ale nebudu ji přikládat! Dělá si ze mě dudlík a už se nikdy nevyspim! Ale moc mi to nejde. Ten klid, když ji nechám přisát. Ta úleva, že se cítí naprosto v bezpečí. No a pak si vždycky představim, že teda budu konečně ‘svobodná’ a kojit nebudu a řikám si – ale kam tohle všechno půjde? Jak to budu řěsit? Co tý holčičce mý malý řeknu, když bude v noci vřískat?? No, takže se nic nemění, furt řikám ‘až přestanu kojit’, furt se vlastně těšim a zároveň mi to už teď je líto. Ale ono se to všechno nějak pěkně vyřeší samo. Žejo, holky?” zakončila svůj text.

View this post on Instagram

K tomu kojení, jo. Když byl ten světový týden. Čtu, jak je skvělý, poslouchám, jak je skvělý… A JE!!! Pak jsou tady ale holky, který kojit nemůžou. A mně je potom děsně líto furt slyšet a číst, jak je kojení ta nejvíc a nejdůležitější věc na světě. Jako matka přece chci svýmu dítěti dát to nejlepší! A myslim, že to tak máme všechy. A proto mě mrzí, když se neberou ohledy na nekojící matky. Jak se s tim maj vypořádat ty, který z jakýhokoliv důvodu prostě nemůžou? Je přece na světě x milionu lidí, který kojený nebyli a taky žijou, jsou šťastný a zdravý. Tak to jako takovej úvod. A teď moje rozpolcenost, co se týká kojení = (nádherný) závislosti dítěte na matce. Už během těhotenství jsem často řikala “až přestanu kojit”. Řikám to furt. AŽ PŘESTANU KOJIT, tak se strašně zdunim. Pak se poprvé celou noc vyspim. Půjdu do kavárny a tam si budu dávat pět hodin jedno kafe, aniž bych se nervovala, že někde vříská hladový dítě. Pojedu s Kryštofem na romantickej víkend. Půjdu do kina a pak na víno. Budu nosit JENOM oblečení bez knoflíčků. Půjdu cvičit a nebudu muset mít prsa omotaný tejpou. Čau nazdar, vy debilní vložky na kojící prsa!! No zkrátka a dobře. Pořád směruju k tomu, až budu SVOBODNÁ. Děsně se na to těšim. A teď ta rozpolcenost: Nějak jsem myslela, že to bude úplně přirozený. Budu prostě kojit a pak přestanu, nějak se to udělá a já už budu mít trochu prostoru i pro sebe. No jenže! Mě zradilo, co to kojení vlastně je! Souznění, radost, útěcha, láska. Lola se třeba teď budí v noci furt. A chce jenom potvrdit, že tam jsem (respektive moje prsa). Řikám si furt – ne, když nemá hlad, tak ji pochovám, utišim, ale nebudu ji přikládat! Dělá si ze mě dudlík a už se nikdy nevyspim! Ale moc mi to nejde. Ten klid, když ji nechám přisát. Ta úleva, že se cítí naprosto v bezpečí. No a pak si vždycky představim, že teda budu konečně “svobodná” a kojit nebudu a řikám si – ale kam tohle všechno půjde? Jak to budu řěsit? Co tý holčičce mý malý řeknu, když bude v noci vřískat?? No, takže se nic nemění, furt řikám “až přestanu kojit”, furt se vlastně těšim a zároveň mi to už teď je líto. Ale ono se to všechno nějak pěkně vyřeší samo. Žejo, holky?

A post shared by Berenika Kohoutová (@berenika_off) on

Celebrity - další články

Doporučujeme