Další vroubek ze strany vévodkyně. Meghan přiznala, že lhala u soudu pod přísahou

13. listopadu 2021·Celebrity·Barbora Turková

Vévodkyně Meghan (Zdroj: ČTK)

Vévodkyně Meghan po letech přiznala, že pod přísahou nepravdivě vypovídala u soudu. Tvrdila, že si chránila soukromí a nikomu neříkala informace z intimního života. Nyní se ukázalo, že to byla lež. Informaci přinesl server idnes.

Britský soud se v úterý tento týden začal zabývat odvoláním bulvárního listu Mail on Sunday, kterému se nelíbilo rozhodnutí, podle kterého musí na titulní straně přiznat, že prohrál soudní při s vévodkyní Meghan. Bulvární list podle březnového rozhodnutí soudu porušil autorská práva, když zveřejnil soukromé dopisy, které Meghan posílala svému otci.

S ním nemá manželka britského prince dobré vztahy. Vévodkyně zažalovala společnost Associated Newspaper poté, co Mail on Sunday v roce 2019 zveřejnil v pěti článcích dopisy z roku 2018. Vévodkyně tam psala o svatbě s Harrym. Dopisy předal deníku sám Thomas Markle. Podle právníků Meghan by měl soud odvolání zamítnout, protože další proces naruší její soukromí.

V procesu vévodkyně tvrdila, že si velmi přísně chrání soukromí a nikomu nesděluje informace z osobního života. Trvala na tom, že je nikdy neřekla ani vydavatelům knihy Finding Freedom. To řekla pod přísahou u soudu. Odvolací soud v Londýně ale teď získal e-maily jejího bývalého šéfa komunikace Jasona Knaufa.

Z nich je jasné, že vévodkyně posílá autorům knihy řadu velmi soukromých informací. Soud se ve středu vévodkyně zeptal, proč tuto informaci při výpovědi zatajila. „Zapomněla jsem. Omlouvám se soudu, že jsem si tuto skutečnost v době, kdy jsme to téma řešili, vůbec nevybavila. V žádném případě jsem nechtěla soud nijak záměrně oklamat,“ odpověděla Meghan.

V emailech vévodové instruují Knaufa, jaké informace předat autorům Omidu Schobemu a Carolyn Durand. Také se soud k dostal k e-mailům, ve kterých se vévodkyně radí, jak postupovat u dopisu, který dostala od otce. „Ano, pan Knauf opravdu poskytl nějaké informace autorům té knihy a učinil tak s mým vědomím,“ řekla.

Ani Harry nevychází se situace nejlépe. „Naprosto souhlasím s tím, že musíme být schopni pak říct, že s tou knihou nemáme nic společného. Stejně tak ale autorům musíme poskytnout správný kontext a podklady, které jim pomůžou dostat ven informace ohledně zpráv týkajících se Meghan a svatby,“ napsal princ.

Soud v minulosti nařídil vydavateli listu Mail on Sunday, společnosti Associated Newspaper, aby zaplatila zhruba 14 milionů korun za náklady řízení. Vévodkyně sice soud vyhrála, ale vypadá to, že Odvolací soud v Londýně dá za pravdu vydavateli a rozsudek bude zrušen.

Celebrity - další články

Doporučujeme