Dorazí nebo se vymluví na narození dcery? Odborníci spekulují, zda přijede princ Harry na odhalení sochy své matky

2. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ Harry. (Foto: Shutterstock)

Přiletí nebo se na něco vymluví? Britští odborníci spekulují o tom, zda se v červenci vrátí princ Harry do Velké Británie, aby byl u slavnostního odhalení sochy princezny Diany.

Princ Harry mohl být na své nedávné návštěvě Velké Británie překvapen chladným a odtažitým chováním některých členů královské rodiny. Ve své rodné zemi se zúčastnil pohřbu svého dědečka, prince Phillipa. Přicestoval sám, jeho manželka Meghan je v pokročilém stádiu těhotenství a doktoři jí cestování nedoporučili. “Myslím, že mohl být trochu překvapen chladným přijetím své rodiny,” myslí si komentátor magazínu Daily Mail Russel Myers.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Chladné přivítání tak vyvolává otázku, zde princ přiletí ze Santa Barbary na odhalení sochy své matky, princezny Diany. Celá událost se má uskutečnit 1. července, kdy by Diana oslavila 60. narozeniny. Jenže v létě se má Harrymu a Meghan narodit dcera, což by mohlo sloužit jako dobrá výmluva, proč by na slavnostní událost nemohl dorazit. „Bylo mi řečeno, že je stále odhodlán přijet. Pokud se chce vrátit, Kate a William ho jistě uvítají. Myslím, že hodně bude určovat, co se v tomto období stane,“ řekl Myers.

Socha Brity milované princezny má být umístěna v Sunken Garden v Kensingtonském paláci. „V Kensingtonském paláci a kolem něj existuje tradice instalací soch, například sochy krále Viléma III. na jih od paláce a královny Viktorie u kulatého rybníka. Navrhovaná instalace na tuto tradici navazuje,“ vysvětlila pro Daily Mail historička Jane Siddle. Vyhotovením díla byl pověřen sochař Ian Rank-Broadley, který stojí třeba za vyobrazením královny Alžběty II. na mincích.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme