Kate a William slaví deset let od svatby. Jak se z holky, která předváděla prádlo, stala opora monarchie?

29. dubna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Zdroj: Shutterstock

Je to přesně deset let, co si Kate Middleton vzala za manžela prince Williama. Sice se občas spekulovalo, že to mezi manželi skřípe, ale už deset let rozdávají úsměvy a plní se svými třemi dětmi královské povinnosti.

Kdo by to řekl, že princ William a Kate Middleton jsou spolu už deset let? Jejich pohádková svatba se konala 29. dubna 2011 ve Westminsterské opatství a bylo na ni pozváno 1900 lidí. Do Londýna ten den vyšlo dva miliony lidí, kteří oslavovali nový královský pár. Šaty, které Kate měla na sobě, navrhla Sarah Burton pro značku Alexandr McQueen a stály 8,5 milónů dolarů. Kate ale věděla jak ušetřit, protože na svůj velký den se nalíčila sama, absolvovala totiž lekce líčení u slavné Arabelly Preston. Zásnubní prsten, který William daroval Kate, byl ten samý, kterým předtím obdaroval Charles Dianu. Jde o 12karátový safírový prsten v hodnotě téměř 11 miliónů.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

William a Kate jsou jeden z nejstabilnějších párů. Seznámili se na Univerzitě v St. Andrews a princ si své budoucí ženy všiml na módní přehlídce, když předváděla spodní prádlo. Začali spolu randit v roce 2003, ale o čtyři roky později, v dubnu 2007 oznámili rozchod. Jenže dvojici to k sobě táhlo, takže o dva měsíce později se dala opět dohromady. Britská rodina v roce 2010 oznámila, že se pár zasnoubil v Keni, následující rok byla Kate oficiálně představena veřejnosti a s Williamem začala vykonávat královské povinnosti.

29. dubna 2011 se konala pohádková svatba a od té doby jejich pohádka zdá se nekončí. V červenci roku 2013 se narodil první syn George, o dva roky později princezna Charlotte a v roce 2018 syn Louis. V prosinci 2019 se sice mluvilo o krizi, když William během rozhovoru pro BBC sáhl Kate na rameno a ona prudce ucukla, ale od té doby je radost je pozorovat.  Vždy jsou dobře naladěni, usměvaví, přátelští a na sociálních sítí často sdílí i rodinné momentky.

Kate se navíc v posledních týdnech ukázala jako velká opora nejen Williamovi, ale i celé monarchii. Ať už svým vystupováním, to že je mezi Brity neskutečně populární (na rozdíl od manželky prince Harryho Meghan) či tím, že na nedávném pohřbu prince Phillipa to byla právě ona, kdo dal rozkmotřeným bratrům šanci, aby si k sobě znovu našli cestu. Krom toho to byla právě Kate, která zdrcenému princi Charlesovi po pohřbu jeho otce dala polibek na tvář, aby ho podpořila. Projevy lásky na veřejnosti se u britské královské rodiny moc nenosí.

To, že jsou do sebe Kate a William stále velmi zamilovaní, dokazují i nejnovější fotky, které nafotil tento týden fotograf celebrit Chris Floyd. Usměvavá dvojice se nechala zvěčnit před domovem v oblíbené zahradě. Vévodkyně zvolila světle modré šaty a na prstě jí nechybí ani rodinný zásnubní prsten se safírem. Kate je přesně tou dámou, kterou Velká Británie potřebuje i v době té největší krize.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Celebrity - další články

Doporučujeme