Elon Musk v Saturday Night Live přiznal Aspergerův syndrom. Jsem první moderátor, který o tom mluví

13. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Šéf společnosti Tesla Elon Musk. (Foto: Shutterstock)

Podnikatel a miliardář Elon Musk v show Saturday Night Live vyzkoušel roli hostujícího moderátora. Zároveň přiznal, že má lehkou formu poruchu autistického spektra.

Americká komediální show Saturday Night Live jej přivítala v neděli večer. Elon Musk si kromě malých rolí v několika skečích připravil i úvodní monolog, ve kterém přiznal, že trpí lehkou formou autismu. Agentura AP označila jeho vystoupení jako kombinace pokory a arogance, podle agentury Reuters přišel podpořit hlavně svou obchodní značku.

Moderovat Saturday Night Live je skvělé. Někdy, když něco řeknu, musím dodat, že to myslím vážně,” přiznal šéf automobilky Tesla a zakladatel vesmírné společnosti Space X, kterému je často vytýkáno, že mluví monotónně. Zároveň řekl, že je prvním moderátorem toho pořadu, který má Aspergerův syndrom. Nebo to alespoň jako první přiznal.

Musk v živém vysílání nešetřil vtipy na svou osobu, což Reuters přičítá scénáristům show, kteří se snažili obchodníkovo vystupování v televizi uhladit. “Všem, které jsem kdy urazil, chci říct, že jsem přišel s novou verzí elektroaut a vysílám lidi na Mars ve vesmírné raketě. To jste si mysleli, že budu normální, pohodový chlápek?” uvedl.

View this post on Instagram

A post shared by Saturday Night Live (@nbcsnl)

Ne všichni byli ale z jeho působení v show nadšeni. Podle některých oslavuje pořad v době pandemii covid-19 velmi bohatého muže a člověka, který na Twitteru zlehčoval závažnost koronaviru. Musk je zřejmě nejbohatším moderátorem, který se v pořadu objevil. Forbes jeho jmění odhaduje na 151 miliard dolarů, což je přes tři biliony korun. Není to ale první zámožný podnikatel, který v show vystupoval. V roce 1996 to byl vydavatel Steve Forbes a v letech 2004 a 2015 i bývalý americký prezident a podnikatel Donald Trump.

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme