Hraní se šlechtickými tituly: V čem Meghan nikdy nedožene Kate?

22. srpna 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Zdroj: Instagram / Kensingtonroyal

Kate Middleton se po svatbě s princem Williamem stala vévodkyní z Cambridge. Jaký titul jí ale bude náležet, až královna Alžběta II. odstoupí?

S královskými tituly to není úplně jednoduché. Oficiální titul prince totiž patří pouze prvnímu následovníkovi trůnu, což je v současné době princ Charles. Ačkoli se jeho děti a vnoučata rovněž oslovují tituly princ a princezna, je to neoficiální.

Hned po svatbě prince Williama a Kate Middleton se v pořadí druhý následovník trůnu se svou chotí stali vévodou a vévodkyní z Cambridge. To samé platilo i u prince Harry a Meghan Markle, kteří nyní používají titul vévoda a vévodkyně ze Sussexu.

Vše se ale změní, až královna Alžběta II. odstoupí z funkce. Na trůn Spojeného království Velké Británie a Severního Irska tak usedne princ Charles. Z jeho následovníka vévody Willama z Cambridge se tak oficiálně stane princ William a Kate Middleton se dočká titulu princezna, stejně jako před lety zesnulá maminka Williama a Harryho, Diana.

Jelikož mají William a Kate tři potomky, vévoda Harry, v současnosti šestý následovník trůnu, se spolu se svou chotí Meghan chlubit oficiálním titulem princ a princezna nikdy nebudou.

Celebrity - další články

Doporučujeme