Jak vypadal vztah sester Šafránkových? Herečka popsala dojemné pouto

15. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Sestry Miroslava a Libuše Šafránkovy se měly moc rády. Foto: ČTK

Když 9. června zemřela Libuše Šafránková (†68), prakticky celý národ zůstal jako omráčený a zavzpomínal na její legendární herecké výkony. Nezapomenutelná dáma se zapsala do srdcí milionů fanoušků a zanechala po sobě i řadu truchlících blízkých. Jedním z nich je její mladší sestra Miroslava (62), se kterou ji pojil krásný vztah. 

Když Libuška Šafránková “dostala” od rodičů mladší sestru, byl to pro ni ten nejlepší dárek. Tak mi ji dali do náruče a řekli: tak, teď se o ni budeš starat, tady máš sestřičku. Byla jsem do ní úplně paf, no měla jsem ji hrozně ráda. Byla můj poklad, který jsem chtěla střežit,”zavzpomínala Šafránková v dokumentu Neobyčejné životy.

Ačkoli by pro Mirku udělala první poslední, občas ji zvládla taky pořádně potrápit. “Když jsem začala hrát, tak jsem měla pocit, že je to to nejlepší na světě, a chtěla jsem, aby to taky uměla. Zavřela jsem ji třeba do skříně a řekla jsem jí: dělej reportéra, jak vysílá hokejový zápas. Až pak jsem ji pustila,” přiznala se v roce 2013.

Sestry Libuše (vlevo) a Miroslava Šafránkovy v roce 1986. Foto: ČTK

V krizových chvílích by ale za Mirku položila i vlastní život. Když například maminka omylem posadila malou Mirku na špatný vlak a holčička tak nedorazila na Libuščino studentské vystoupení, šílela starší sestra strachy.

“Naskakovaly mi opary strachem, co se jí stalo, že nepřijela. Klečela jsem v umývárně a prosila pánaboha, ať si vezme radši mě a ji zachrání,” popsala okamžiky hrůzy Libuška. K žádné tragédii nakonec naštěstí nedošlo, protože Mirce pomohla všímavá průvodčí.

Někdejší Arabela lásku své sestry beze zbytku opětuje. Na svou sestru jsem pyšná. Dokázala toho strašně moc,” svěřila se Miroslava pro server extra.cz. Když Libuška onemocněla, neváhala se z Německa natrvalo vrátit do Čech, aby se o ni mohla postarat.

Ačkoli se před kamerou objevily obě, na rozdíl od Libuše Miroslava svůj život herectví nakonec nezasvětila. S manželem raději založila tiskovou a mediální agenturu a věnuje se také překládání knih.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme