Jedna osudová rána za druhou. Gólman Čechmánek (†52) řešil dluhy i nemocného syna

14. listopadu 2023·Celebrity·Redakce

Roman Čechmánek (Zdroj: Profimedia)

Český sportovní svět šokovala v neděli zpráva o úmrtí brankáře Romana Čechmánka (†52). Hvězda z Nagana si stěžovala, že jí v sobotu nebylo dobře, o den později našel syn Romana mrtvého. Co se mohlo ten den stát, se ale zatím neví. Koronerka nicméně nařídila pitvu.

Rodák ze Zlína Roman Čechmánek se do sportovní historie zapsal jako olympijský vítěz z Nagana. V minulosti chytal také za týmy NHL jako Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings. V pronajatém apartmánu ve Všemině ho měl najít mrtvého jeho syn Roman, který se rovněž věnuje hokeji. „Protože koronerka nemohla na místě určit příčinu úmrtí, byla nařízena zdravotní pitva. Policisté vyloučili cizí zavinění smrti,“ prozradila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

View this post on Instagram

A post shared by ČT sport (@sport_ct)

Podle Novinek.cz by ale nemělo jít o sebevraždu. Čechmánek nicméně neprožíval úplně nejlepší životní období. Loni v dubnu byl odsouzen k podmíněnému trestu ve věci podvodů ve výši 7,2 milionu korun. Jednalo se už o čtvrté rozhodnutí v kauze, která se táhla od roku 2018. Do toho hokejista řešil i osobní problémy. Předchozí soudní verdikty byly sice vždy zprošťující, ale státní zástupce se pokaždé odvolal. To vedlo k tomu, že se případ dostal před Vrchní soud v Olomouci.

V roce 2022 byl olympijský vítěz odsouzen na tři roky odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let. Čechmánek dojel na podnikání. Podle spisu byl obžalován za neplacení faktur řemeslníkům a firmám, kteří pracovali na jeho pivovaru ve Zlíně a bytovém domě v centru Holešova. Během procesu se hokejový gólman skoro rozplakal. „Přestal jsem trénovat v Hodoníně. Syn je velmi vážně nemocný a rozhodl jsem se, že se budu o něho starat. Bez pomoci by se asi těžko obešel. Od září bydlí u mě,“ citoval Čechmánka Blesk.

Čechmánek tehdy rozhodnutí soudu nekomentoval. Soudce zdůraznil, že škodlivý následek nebyl přímým záměrem obžalovaného, ale spíše důsledkem jeho nezodpovědného přístupu. Brankář si za svou kariéru vydělal okolo 200 milionů korun tvrdil, že byl obětí insolvenčních zákonů. Podle přátel měl na následující dny plný program a nic nenasvědčovalo tomu, že by si chtěl ublížit. „Ještě v sobotu jsme spolu řešili nějaké hokejové věci, říkal, že mu je špatně. Dneska (v neděli) měl jet s děckama do Kopřivnice, ale nereagoval na zprávy, ani na Facebooku. Našel ho syn Roman,“ sdělil šéf klubu z Uherského Hradiště Miroslav Stavjaňa.

Celebrity - další články

Doporučujeme