Jitka Nováčková se dala na rostlinnou stravu. Připadala jsem si jak kráva, která dojí

6. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Jitka Nováčková (Foto: ČTK)

Modelka Jitka Nováčková je známá tím, že je ke svým příznivcům velmi otevřená. Nyní se svěřila, že už několik měsíců je čistě na rostlinné stravě. Kojení v ní totiž vyvolávalo pocity, že dojí. Stejně jako krávy. O tom, jak se cítila, se svěřila na svém YouTube kanále.

Modelka Jitka Nováčková na svém kanále na YouTube zveřejnila video, ve kterém přiznává, že od května loňského roku jí čistě rostlinnou stravu. Nepije tedy mléko a nejí živočišné výrobky a změna jí přinesla velkou úlevu. Navíc se jí podařilo zhubnout, aniž by se o to nějak výrazně snažila.

Jako první vyřadila telecí a jehněčí. „Už z toho názvu to jsou miminka. Hovězí je něco jiného, ale telecí je miminko,“ vysvětlila. „Jako máma nezvládám tu představu, že vám někdo odebere tele,“ dodala. Se samicemi zvířat tak velmi soucítí.

Nakonec se rozhodla, že skoncuje i s mlékem, k čemuž jí dovedla zkušenost, kterou zažila krátce po porodu. „Byly čtyři hodiny ráno a já jsem si potřebovala odstříkat. A vlastně jsem stála v kuchyni nad umyvadlem a jako by jsem se dojila, protože to je dojení. Bylo to hrozně nepříjemný a v tu chvíli jsem si říkala, ty bláho, já si připadám jako ta kráva. A v tu chvíli jsem si říkala – tohle nechci,“  popsala.

Inspirací jí byl nejen kamarád Ben Cristovao, modelka Gisele Bündchen, ale také dokument na Netflixu Seaspiracy, který se zaměřuje na to, jak vypadá rybolov v dnešní době. “Nemám k rybám takový vztah, nebrečím, když vidím rybu, jak má uříznutou hlavu,” popsala.

I přesto to pro ni byl takový šok, že jí musel utěšit přítel Tim. Nakonec bylo jasno: nebude jíst ani ryby. “Bylo to strašný,” svěřila se otevřeně Jitka, která záběry, na kterých pláče, ukázala. Její přítel ale ryby a živočišné výrobky stále jí.

Celebrity - další články

Doporučujeme