Kate už brzy nebude vévodkyní? Převezme mnohem prestižnější titul, bude z ní princezna

28. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Kate Middleton (Foto: Shutterstock)

Už deset let používá Kate Middleton titul vévodkyně z Cambridge. Nyní se ale v královském paláci mluví o tom, že by se mohla pyšnit mnohem vznešenějším titulem. Stala by se z ní totiž princezna z Walesu.

Uplynulo už deset let od chvíle, kdy se z obyčejné ženy stala manželka budoucího britského krále. Když si Kate Middeton vzala v roce 2011 prince Williama, stala se z ní vévodkyně z Cambridge. Nyní se v kuloárech Buckinghamského paláce podle deníku Daily Mail mluví o tom, že by ona a William mohli vlastnit mnohem prestižnější titul – princ a princezna z Walesu.

Škatulata v hierarchii královského dvora rozpohybovala dubnová smrt prince Phillipa. Jeho syn, princ Charles, je nyní připraven převzít královský trůn. Královna Alžběta II. z něj prý plánuje udělat “regenta”, čímž by titul prince z Walesu připadl synovi Williamovi. Camilla z úcty z zesnulé princezně Dianě nevyužívá titul princezny z Walesu. Ten by tedy připadl právě Kate.

Předávání waleské štafety není v královské rodině ničím neobvyklým. Britská monarchie v průřezu svou historií měla už 26 princů z Walesu. Právě Charles byl nejdéle sloužícím ze všech. Začal ho užívat už v roce 1969.

Celebrity - další články

Doporučujeme