Legendární Zlatovláska jí zničila život. Jorga Kotrbová o pozornost ani nové role už nestojí

11. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Zlatovláska (Zdroj: Česká televize / Vladimír Souček)

Po 52 letech se začala natáčet nová verze klasické pohádky Zlatovláska. Ta v roce 1973 vystřelila na vrchol Petra Štěpánka a Jorgu Kotrbovou. Zatímco prvně jmenovaný je za roli kuchtíka rád, Jorga Kotrbová má zcela opačný názor.

Petr Štěpánek považuje roli kuchtíka Jiříka za jednu svých nejoblíbenějších. A Zlatovlásku má ze všech pohádek, ve kterých si kdy zahrál, nejradši. I proto přijal roli krále v nově chystané verzi. To Jorga Kotrbová, která ztvárnila krásnou Zlatovlásku, má zcela odlišný názor. „Ta role a ten film mi zničily život. Pro všechny už jsem navždy byla ta Zlatovláska. Začala jsem ji nenávidět a dodnes o ní nemůžu slyšet,” svěřila se herečka.

Velmi podobně o své roli Krasomily v Pyšné princezně mluvila i Alena Vránová. Pyšná princezna? Rozvíjej se poupátko? Zavaž mi střevíček? Dejte pokoj! Život mi ten film zkazil, zaškatulkoval mě, jako kdybych nehrála v životě nic jiného.Kotrbová se herectví vzdala už před 21 lety. I kdyby se dnes hraní věnovala a někdo jí roli v nové verzi nabídnul, odmítla by. Kdyby mi v nové verzi nabídl roli nějaké stařeny, to ani náhodou. Do stejný vody dvakrát nevstupuj!

Herečka se stáhla z veřejného dění, žije na venkově obklopena zvířaty a o pozornost nemá zájem. Nezlobte se, já se k ničemu vyjadřovat už nebudu. Ani k rodině, ani k sobě, ani ke Zlatovlásce. Já už jsem osoba neveřejná, žádná herečka, jen ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě a se zvířaty,“ prohlásila pro Aha! Kotrbová.

Novou Zlatovláskou bude Jasmina Houfová, Jiříkem se stane Tomáš Weber. Kromě nich a již zmíněného Štěpánka se diváci mohou těšit na Marka Lamboru, Jána Jackuliaka či Mariána Mitaše.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme