Manžela se jen tak nedočká. David Křížek měl dostat další trest. Jak to nakonec dopadlo?

24. dubna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Lucie Křížková. (Zdroj: Profimedia)

Manžel moderátorky a miss Lucie Křížkové David sedí už deset měsíců ve vězení. Minulý týden ale opět stanul před soudem kvůli dalšímu případu, ve kterém mělo jít až o pětkrát větší škodu než v tom posledním. Hrozilo mu deset let. Jak celý případ dopadl? Informaci přinesly Hospodářské noviny.

Tři a půl roku. Tak dlouho si má bývalý jachtař David Křížek odsedět ve vězení kvůli vytunelování Metropolitního spořitelního družstva. Z toho měl podvodně vylákat osmadvacetimilionový úvěr. Zřejmě ale nebyl jediný. Podle obžaloby měl Křížek dostat z kampeličky další dva úvěry, celkem za 124 milionů korun. Za to si měl odsedět dalších deset let.

Manžel Lucie Křížkové ale nakonec nedostal ani den navíc. Soud mu nezměnil ani peněžitý trest ve výši 600 tisíc korun, přestože se ke všemu přiznal. Soudkyně Jarmila Pavlátová jen prodloužila dobu, po kterou nesmí vést žádnou firmu. Ze sedmi na deset let. „Ochrana společnosti bude nejlépe provedena tím způsobem, že ve své nezměrné důvěřivosti už nikomu nesedne na lep a nenechá se opět někde ustanovit (do orgánů firmy),“ konstatovala soudkyně.

View this post on Instagram

A post shared by Lucie Křížková (Váchová) (@lucie_krizkova)

Podle Pavlátové je bývalý jachtař extrémně naivní. Z těch odčerpaných úvěrů nic nezískal. Byl v postavení aktivního bílého koně, naprosto neuvěřitelně důvěřoval lidem, kteří ho k trestné činnosti zneužili,“ uvedla. Za úvěry ručil Křížek až devadesátkrát nadhodnocenými nemovitostmi. Šlo o pole a louky, ale soudní znalec Vlastimil Hudeček je ocenil jako stavební parcely. Peníze navíc nevyužil na sjednaný účel, ale přeposlal je dál.

Soudkyně navíc ocenila, že Křížek nesplacené úvěry odkoupil a škodu uhradil. To se podle ní moc často neděje. Za jachtaře se zaručil i miliardář Karel Komárek. „Bohužel to není poprvé, co sportovci ke konci kariéry slepě uvěřili v projekty, které je jen mají zneužít. Profesionální sportovci se s životem reálně setkají až na konci sportovní kariéry a nejsou připraveni, že se někdo bude snažit využít jejich důvěřivosti,“napsal Komárek soudu. Jeho firma KKCG mu chce po vykonání trestu nabídnout pracovní nabídku.

Celebrity - další články

Doporučujeme