Martin Stránský, představitel záchranáře Oty Kováře, slaví narozeniny

11. února 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herec Martin Stránský (Foto: Archív TV Nova/Tomáš Martínek)

Oblíbený herec a dabér Martin Stránský slaví 51. narozeniny. Poprvé na divadelních prknech se objevil již v 11 letech. Herec si zahrál v pohádkách, filmech, ale do podvědomí lidí se dostal hlavě díky seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Věnuje se také intenzivně dabingu.

Martin se narodil v Jihlavě, kde jeho otec Miloš Stránský působil jako herec a do roku 2000 byl ředitelem Horáckého divadla. Poprvé se na divadelní prkna postavil v 11 letech a tento okamžik byl pro něj zlomovým. Po absolvování gymnázia se napoprvé na DAMU nedostal, a tak rok strávil v Horáckém divadle jako elév. DAMU absolvoval až o čtyři roky později.

Od roku 1993 se také objevuje ve filmech a seriálech. Hrál například v pohádce Anička s lískovými oříšky, ve filmu Nikdo neměl Diabetes. V posledních letech si zahrál například dvojroli v pohádce Miloslava Šmídmajera Peklo s princeznou a ve filmu Habermannův mlýn.

Do podvědomí diváku se dostal hlavně díky seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde již několikátou sezónu hraje MUDr. Otu Kováře a následně v Doktorech z Počátků. Intenzivně se věnuje i dabingu. Propůjčil svůj hlas například hlavnímu hrdinovi ze seriálu MacGyver nebo Dr. House. Je také držitelem prestižního dabingového ocenění – Ceny Františka Filipovského.

Celebrity - další články

Doporučujeme