Meda Mládková dnes slaví neuvěřitelných 102 let

8. září 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Meda Mládková (foto ČTK)

Mecenáška umění a držitelka medaile Za zásluhy II. stupně Meda Mládková dnes slaví úctyhodných 102 let. Oslava proběhne, kde jinde než v Museu Kampa, ale bez přítomnosti oslavenkyně. Ta se ze zdravotních důvodů drží v ústraní. Informaci přinesl Blesk.

Meda Mládková se už na veřejnosti neukazuje především z důvodu zhoršení jejího zdravotního stavu. To ale neznamená, že její 102. narozeniny budou bez oslavy. Narozeniny oslaví Museum Kampa celodenním programem. 

Milovníci výtvarného umění tak mohou během dneška navštívit komentované prohlídky Jiřího Šalamouna, který je tvůrcem pohádkového Maxipsa Fíka nebo stálou expozici s obrazy Františka Kupky. V pět hodin proběhne slavnostní přípitek na počest oslavenkyně. Zúčastnit by se měla jak Dana Batulková, tak Eva Holubová.

Museum Kampa se nachází v Sovových mlýnech, které má Meda pronajaté na 99 let, a které na dvakrát zrekonstruovala. Prostor využila pro svou sbírku moderního středoevropského umění. Na vnější stěně hlavního výstavního sálu si návštěvníci mohou všimnout motta, které vyjadřuje vlastenecké pohnutky Medy a jejího zesnulého manžela.

“Vydrží-li kultura, přežije národ.”

Celebrity - další články

Doporučujeme