Meghan porušila stovky let staré pravidlo! Co provedla?

16. července 2018·Celebrity·Lukáš Vaněk

Zdroj: Catherine Noone (Twitter)

Vévodkyně Meghan Markle to nemá lehké. Od sňatku s princem Harrym je neustále v centru pozornosti médií a každý její krok či menší přešlap je bedlivě sledován a posléze zkritizován. Stejně tomu tak bylo i případě, když navštívila se svým chotěm Irsko. Měla totiž porušit stovky let staré pravidlo.

Při návštěvě Irska se spolu s princem Harrym setkala s tamní senátorkou Catherine Noone. Senátorka na svém twitterovém účtu setkání s královským párem potvrdila. 

V druhé části jejího příspěvku však uvedla, že měla s vévodkyní krátký rozhovor ohledně výsledku irského referenda týkajícího se povolení potratů. V katolické zemi se pro zrušení zákazu potratů nakonec vyslovily dvě třetiny obyvatel.

Byla to čest potkat prince Harryho a vévodkyni ze Sussexu na Britské ambasádě. Vévodkyně a já jsme si popovídaly o výsledku nedávného referenda, který sledovala se zájmem a jehož výsledkem byla potěšena,” uvedla senátorka Noone na svém twitteru.

Zdroj: Catherine Noone (Twitter)

Na tom by nebylo nic zvláštního, nicméně královská rodina se od 17. století nesmí vyjadřovat k politice a už vůbec do ní zasahovat. Po zveřejnění příspěvku přišla na adresu senátorky a vévodkyně Meghan kritika, a tak se Catherine Noone rozhodla, že druhou část příspěvku, ve kterém zmínila rozhovor s Meghan, smaže.

Vysvětlila jsem to. Byl to velmi příjemný rozhovor a nevyjádřila žádný politický názor. Měla zájem a půvab. Tu zprávu jsem se rozhodla vymazat, protože byla zavádějící,” vysvětlila posléze senátorka.

Celebrity - další články

Doporučujeme