Mohla bych si nimi vytapetovat dům, řekla J.K.Rowling, která čelí výhrůžkám smrti

29. listopadu 2021·Celebrity·Barbora Turková

Spisovatelka J. K. Rowling (Foto: Shutterstock)

Spisovatelka J.K.Rowling dostala prý tolik výhružek smrti, že by si s nimi mohla vytapetovat dům. V minulosti se opakovaně vyslovila proti společenskému i právnímu právnímu zrovnoprávnění transgenderových žen se ženami, které se už s ženskými pohlavními orgány narodily. Výraz “lidé, kteří nemenstruují,” jí přinesl hodně kritiky, včetně herečky Emmy Watson, která hrála v Harry Potterovi Hermionu.

Aktivisté Rowling poté začali posílat výhružky smrti. Všechno ale vyvrcholilo fotografií, kdy tři aktivisté – Georgie Frost, Holly Stars a Richarda Energyho stojí před spisovatelky domem v Edinburghu. Snímek sdíleli na sociálních sítích a tím veřejnosti odhalili, kde Rowling přesně bydlí. Ta se ale rozhodla bránit a zavolala policii.


Jednání aktivistů pak na sociálních sítí kritizovala. “Měli se zamyslet nad tím, že teď dostávám tolik výhružek smrti, že bych si s nimi mohla vytapetovat dům,” řekla a dodala, že se jí aktivisté snaží jen zastrašit, aby přestala mluvit za práva žen. “Možná, a to jen hádám, by nejlepším způsobem, jak dokázat, že vaše hnutí není hrozbou pro ženy, bylo přestat nás pronásledovat, obtěžovat a vyhrožovat nám,“ dodala.

Trojice si nakonec podle deníku The Sun smazali twitterové účty. “I když si za fotkou stojíme, od jejího zveřejnění jsme obdrželi ohromné množství vážných a výhružných zpráv. Proto jsme se rozhodli ji stáhnout,” vysvětlili. Počínání se tak nakonec obrátilo proti nim. Rowling poděkovala fanouškům, kteří účty aktivistů nahlásili.

Celebrity - další články

Doporučujeme