Reakce na homofóbní názory herce Michala Novotného: Od kolegů to pěkně schytal

21. února 2024·Celebrity·Redakce

Michal Novotný (Foto: Prefimedia)

Jindy výborný komediální herec Michal Novotný umí občas pořádně pobouřit veřejnost. Nyní rozdmýchal vlnu reakcí, když se opřel do homosexuálů, kteří mu prý vadí na televizních obrazovkách. Reakce od jeho hereckých kolegů na sebe nenechala dlouho čekat.

“Dělat normu z něčeho, co norma není, je špatně. Nechci ani koukat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo dva muži, nebo kde ani nepoznám, kdo je jakého pohlaví,” nechal se Michal slyšet v rozhovoru pro iDnes.

Mám mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechci z toho dělat normu. Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi,” hlásá. Jeho názor, že homosexualita není nic normálního, se nesetkala s velkým pochopením a není se čemu divit. Kromě neziskové organizace Prague Pride hájící zájmy LGBT+ komunity, organizace In IUSTITIA či zmocněnkyně vlády pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové ho zkritizovaly i celebrity z řad jeho hereckých kolegů.

Homosexualita normální je. Homofóbní kecy ne!

Influencerka Nikol Leitgeb vyjádřila svůj názor v instastories a díky počtu jejích sledujících se tento incident rozšířil dál po internetu, což rozpoutalo plodnou diskuzi. “No, pokud se budeme bavit o tom, co je norma a co ne, tak tyhle homofobní kecy to rozhodně nejsou, Michale. Vždycky, když vidím nějaké ty pochody jako Prague Pride nebo demonstrace, boje za práva gayů a lesbiček, tak si říkám, že je to v dnešní době už zbytečné, vždyť je to úplně normální. Tady teď ale vidím, že žiju jenom v nějaké své bublině a mimo tu moji bublinu je to trochu jinak, což je nechutný a smutný, a je mi to teda líto, že to má takhle někdo v hlavě,rozčílila se Nikol.

Normou se stává lidská hloupost

“Někdo se obává ‘nových norem’, já se pořád dokola děsím toho, když se normou stává lidská hloupost,” vyjádřil se herec Daniel Bambas. “Pojďme si říct, že homofobie ve společnosti má mnohem hlubší kořeny, než bychom si chtěli přiznat. Samozřejmě, že k ní stejně jako k jiným tématům lze přistupovat velice povrchně a spokojit se s oblíbeným rčením ‘ale já mám mezi homosexuály spoustu kamarádů’. Populární je taky vyčítat lidem, kterých se homofobie přímo týká, že jsou přecitlivělí, chybí jim nadhled, či dokonce smysl pro humor. A úplně nejoblíbenější je splácat všechno dohromady ve smyslu, kam se ten náš svět řítí…

Dalším známým homosexuálem, který se k této kauze vyjádřil, byl Novotného herecký kolega Filip Rajmont. “Míšo, ale vždyť se na mě nemusíš dívat, stačí to přepnout… já to u Tebe dělám už léta,” napsal posměšně. 

Divoký internetový satirik herec Jiří Maryško a manžel Uzlinky z Pelíšků si nenechal tuto příležitost ujít a svým černo-černým humorem též přispěl svou troškou do mlýna. “Michal Novotný píchnul do čokoládovýho vosího hnízda a je zle. Ale tak horký to nebude. Já si taky myslím, že člověk může bejt klidně teplej, nebo černej – ale hlavně se tak nesmí chovat… napsal ironicky.

Celebrity - další články

Doporučujeme