Reklama spojená s válkou? Čeští influenceři od svých fanoušků schytávají kritiku za nevhodné příspěvky

4. března 2022·Celebrity·Redakce

Kamu. (Foto: ČTK)

Celý svět v posledních dnech nemluví o ničem jiném, než o válce na Ukrajině. Samozřejmě nelze číst jen informace o hrůzných činech, ale je nutné pokračovat ve svých životech, chodit do práce a vydělávat peníze. To si ostatně myslí i někteří čeští influenceři. Spojují tak reklamu s tématikou války, což není zkrátka úplně vhodné. Informaci uvedl deník Blesk.

Agáta Hanychová

Agáta Hanychová si s tím moc velkou hlavu nedělá, bere to pragmaticky a mluví zcela otevřeně. “Vím, že je šílené, co se právě děje,” začala. Svěřila se, že se snaží pomáhat, ale pracovat neustále musí. A jednou z jejích prací je i nabízení produktů od různých firem. “Uvědomuju si, že my, co do té práce musíme, máme být vlastně vděční, že jdeme. Takže tohle píšu od mýho pracovního stolu,” svěřila se modelka a účastnice druhé řady reality show Like House. Pak poděkovala firmě, která nabízí produkty s nakousnutým jablíčkem. Od něj má nový počítač. Agáta byla dokonce tak hodná, že svým sledujícím nabídla slevu. A ještě zpropagovala svůj pořad Výlety s mámou.

View this post on Instagram

A post shared by Agata Hanychova (@agatahanychova)

Kamu

Kamila Rundusová alias Kamu to schytává celkem pravidelně. “Modlím se za zmrzlinu a modlím se i za potřebné. Posílám moc lásky všem našim přátelům v Evropě. Mír a lásku,“ napsala na sociální sítě. Dalo se čekat, že toto lidé nenechají bez odezvy. “Modlíš se za zmrzlinu. To myslíš vážně? Spojuješ reklamu s válečnou situací, to máš tedy koule,” pustil se do ní jeden z fanoušků. V jiném příspěvku zase sdílela ukázku z kapitoly Laskavost ze své nové  Jak si uvařit vesMÍR. Nechyběl ani odkaz na stránku, kde je možné dílo zakoupit. Po kritice následně oznámila, že výtěžek z prodeje pošle na Člověka v tísni na pomoc Ukrajině.

View this post on Instagram

A post shared by KAMU (@chefkamu)

Andrea Verešová

Andrea Verešová na svém instgramu zase propagovala svoji značku kolagenu. „I přesto, co se děje ve světě, bychom neměli přestat myslet na sebe a svoje zdraví,“ apelovala na své příznivce. Fanoušci si rozhodně nebrali servítky.Ten kolagen určitě pomůže lidem na Ukrajině,” psali. Verešová si nicméně kritiku nenechala líbit a proti nevybíravým komentářům směřující na její osobu se ohradila. Lidem na Ukrajině momentálně asi nepomůže, těmto lidem pomáháme jiným způsobem a pořádáme sbírky, šíříme osvětu a podporujeme ty, kteří to nejvíc potřebují. Ale to neznamená, že bychom měli zapomínat na sebe. Doporučuji vám kolagen vyzkoušet, věřím, že budete spokojená,“ napsala. Ani s touto odpovědí ale její sledující rozhodně nebyli spokojeni. Andrea nicméně svůj příspěvek následně smazala.

Ornella Koktová

Ornella Koktová to s reklamou na instagramu také neodhadla. “Moje sluníčko. Tolik úsměvů, kolik rozdá Lilianne za jeden den… nejde snad ani spočítat. Snad se brzy budou moci smát všechny děti v Evropě,“ napsala k několika fotkám své dcerky. Na tom by ještě nebylo nic špatného, ale na několika fotkách se malinká princezna sápe po kojenecké stravě. Tu Ornella dlouhodobě propaguje. Nicméně v příspěvku nebyla označená spolupráce. Možná tak nešlo o úmysl výrobek prodat, ale Ornella na dotazy Blesku, zda se jednalo o omyl či záměr, zatím nereagovala.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Ornella Koktova🇨🇿🌳🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 (@ornellakoktova)

Celebrity - další články

Doporučujeme