»Svatý Diego«: Maradona má novou nástěnnou malbu v ulicích Buenos Aires

9. prosince 2020·Celebrity·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Street art Diego Maradona/Zdroj: Reprofoto YouTube

Dva týdny po smrti legendárního Diega Maradony vznikla v argentinské metropoli obří nástěnná malba věnovaná tomuto slavnému fotbalistovi. Na 20 metrů vysoké a 40 metrů široké zdi zobrazil umělec Alfredo Segatori usmívajícího se Maradonu se svatozáří a míčem Azteca, odkazujícím na argentinský triumf na mistrovství světa v Mexiku 1986.

“Řeknu jen to, že mám náboženství, a tím náboženstvím je Diego,” uvedl Segatori pro agenturu AFP. Maradonu na malbě oblékl do tuniky a dílo nazval “Svatý Diego ze čtvrti Boca”. Streetartový umělec uvedl, že Maradonovu malbu plánoval už dlouho, a po jeho smrti na srdeční selhání s ní okamžitě začal.

Jeho dílo je první svého druhu ve čtvrti, kde Maradona hrál za svůj milovaný klub Boca Juniors. Podobné malby už vznikly v jeho rodné čtvrti Villas Fiorito a také u stadionu jeho prvního profesionálního týmu Argentinos Juniors.

Neapol, kterou Maradona dovedl dvakrát k italskému titulu, chce po svém slavném hráči přejmenovat stadion. V Buenos Aires by mohl mít Maradona v budoucnu svou ulici a jedna senátorka navrhla, aby se podobizna slavného Argentince objevila i na bankovkách.

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme