“Tak kdepak je ten prďola, co tady čepuje to pivo?” Oblíbený herec Luděk Sobota oslaví kulatiny

26. května 2023·Celebrity·Redakce

Luděk Sobota. (Foto: ČSFD/Profimedia)

Luděk Sobota se proslavil zejména jako představitel nesmělých a naivních popletů. Před několika lety ale herec, který 27. května oslaví 80. narozeniny, překvapil diváky civilním herectvím v seriálu Okresní přebor. V posledních letech se už před kamerou nebo na jevišti objevuje jen vzácně. Společnosti se také už vyhýbá, otevřeně totiž přiznává, že je unavený.

Když se řekne jméno Luděk Sobota, tak se nám okamžitě vybaví film Jáchyme, hoď ho do stroje, kde ztvárnil roli Františka Koudelky a dodnes tento snímek baví nejednoho diváka. Na kontě má ale i spoustu dalších komedií jako Zítra to roztočíme, drahoušku nebo Já to tedy beru, šéfe.

Největší úspěch sklidil bezpochyby rolí Václava Orla v seriálu Okresní přebor, a pak ve filmu Okresní přebor – Poslední zápas Pepíka Hnátka. Díky této vážné roli přestal být veřejností vnímán pouze jako herec přihlouplých popletů a začal být obsazován i do dalších televizních seriálů jako Ohnivý kuře nebo Doktor Martin.

K 80. narozenimám herec dostal dárek podle informací deníku Aha! předčasně. Luděk dostal už předem ke svým kulatým květnovým narozeninám asi jeden z nejlepších darů. 10. litrů slivovice,” uvedla deníku manželka Adriana. Pálenku má právě herec moc rád a má pro ni slabost. Dokonce nějakou dobu docházel herec k psychiatrovi, protože kvůli splínům pití propadl. Depresí se nakonec zbavil, ale alkholu se vzdát nehodlá.

Sobota otevřeně přiznává, že je z hraní unavený a veřejnosti se straní. Je tak otázka, zda přichystá i pro své kamarády nějakou velkou oslavu, kde společně toto nádherné životní jubileum oslaví.

Celebrity - další články

Doporučujeme