Tomáš Klus se vydal na hranice pomoci Ukrajincům. Jejich příběhy ho velmi dojaly

17. března 2022·Celebrity·Redakce

Zpěvák Tomáš Klus. (Foto: Profimedia)

I zpěvák Tomáš klus se rozhodl pomoci Ukrajincům, kteří prchají před válkou. Už vystoupil na řadě koncertů na podporu Ukrajiny a nedávno vyjel přímo na hranice. Svou cestu sdílel i na instagramu, kde popsal, jak to na něj emočně všechno působilo a podělil se o to i v pořadu Showtime.

Přesně 24 hodin, 1886 km, 5 úžasných bytostí zde v Česku. A hřejivý počet srdečných dobrovoníků tam,” napsal do story na instagramu zpěvák, který se vydal na pomoc k ukrajinsko-polským hranicím. Do Čech vezl maminku se třemi dětmi a slečnu Valerii. Maminku s dětmi jsem předal svému strýci, který už tam Ukrajince má, a někteří z nich uměli dokonce česky, takže se sesypali na ty děti a byli hrozně v pohodě,” uvedl pro pořad Showtime Klus.

Hodně ho dojal příběj slečny Valerie, která byla úplně sama. Nemá tady žádný kamarády, známý, doma taky nemá nikoho, protože vyrůstala jenom s babičkou, která jí řekla: Jeď, musíš odsud zmizet, já tady zůstanu, já už jsem stará,” popsal a dodává, že na ni koukal s velkým obdivem a pocitem úcty. Hrozně mě to dojalo, protože… nedokočil v rozhoru pro TV Prima ani myšlenku, přemohly ho slzy.

View this post on Instagram

A post shared by spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus)

Na hranice chce jet Tomáš v nejbližší době znova. Jediné co ho mrzí je, že není kam lidi ubytovávat. Dokonce on sám se snaží přemlouvat své známé, kteří by mohli být v této bezvýchodné stuaci nápomocni. Snažím se apelovat na všechny lidi, co znám a mají třeba zahradní domky nebo nemovitosti… Říkám, pojďme jim pomoct, protože jsou to lidi, kteří nemají nic,” dodal na závěr zpěvák.

Zpěvák se v pomoci Ukrajně angažuje už od začátku. Vystoupil na mnoha dobročinných koncertech a také složil píseň na podporu – UKRAJINO.

Celebrity - další články

Doporučujeme