Učil se znovu mluvit a i tak se stal úspěšným hercem. Marek Taclík prodělal vážnou nemoc

14. září 2023·Celebrity·Redakce

Marek Taclík (Zdroj: Profimedia)

Dnes jej režiséři pravidelně obsazují do seriálů i filmů. Kdyby ale Marku Taclíkovi v dětství někdo řekl, že se herectvím bude živit, vysmál by se mu. Jako malý si totiž prošel nepříjemným onemocněním.

Někdy mu diváci vyčítají, že mu občas není rozumět. Jenže to, že se Marek Taclík dnes živí herectví, nemuselo vůbec být. Do 10 let totiž mluvil jen skrze jeden koutek. Měl totiž tonus svalů (napětí svalů pozn. red.) na levé a pravé straně. Pak jsem začal chodit na logopedii. Cvičení už si nepamatuji, vím, že jsme se hodně soustředili na ten střed pusy. Poslední, co si pamatuji, je cvičení z DAMU. Občas to i teď dělám, když cítím, že mám zatuhlou pusu,“ přiznal herec v rozhovoru pro ČRO Dvojku.

View this post on Instagram

A post shared by Marek Taclík (@marektaclik)

Na logopedii se naučil znovu mluvit. Paradoxní je, že herec začínal jako moderátor v rozhlase v Ústí nad Labem. Sám ale přiznává, že nechápe, že mu nikdo nevolal, že mu není rozumět. Z rádia už to k divadlu bylo jen kousek.  „Jednou jsem dělal rozhovor s Jirkou Pokorným a Michalem Langem a oni mě pak pozvali na představení do divadla. Já jsem do té doby nikdy v životě nebyl v divadle. A tam jsem se do divadla zamiloval. Byl jsem poprvé v divadle a pak jsem jim každý den volal, jestli by mě nemohli zaměstnat,” vzpomíná herec.

I když na začátku z divadla odmítli, nakonec mu stejně zavolali. Já jsem pořád volal, až si asi po 14 dnech říkali‚hele, ten debil bude volat každý den‘, tak mě zaměstnali jako kulisáka.A v hereckém prostředí už Marek zůstal. A ne jako kulisák, ale jako herec.

Celebrity - další články

Doporučujeme