Už je to šest let, co zemřel. Alan Rickman v Harrym Potterovi hrát nechtěl. Proč změnil názor?

14. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alan Rickman jako Severus Snape. (Zdroj: ČTK)

Nejen Harry Potter, ale i Láska nebeská nebo Smrtonosná past. Herec Alan Rickman má na svém kontě desítky filmů. Je to ale přesně šest let, co představitel profesora Severuse Snapea zemřel na rakovinu slinivky. Informaci přinesl server Super.cz.

Alan Rickman si jako herec zahrál v desítkách filmů. U diváků je ale nejoblíbenější role profesora Severuse Snapea v Harrym Potterovi. Přestože šlo o jednu z nejzajímavějších postav celé série, samotného herce nijak zvlášť nenadchla. Po prvních dvou filmech dokonce hrozilo, že s filmováním sekne.

Nelíbilo se mu třeba, že celou dobu na sobě má jen černý kostým, který byl pokaždé stejný. Navíc se postava Rickmanovi zdála příliš neměnná a nezajímavá. I proto mu autorka knižní předlohy J.K.Rowling prozradila tajemství, které nikdo jiný nevěděl. Řekla mu, jaký osud postavu Severuse Snapea čeká, čímž se všechno změnilo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

V té době byly venku teprve čtyři díly, takže nikdo netušil, jak bude příběh pokračovat a hlavně, kam se bude vyvíjet jeho postava. Rickman dokázal udržet tajemství, jako nikdo jiný a až do natáčení posledního dílu mlčel jako hrob. V roce 2016 herec zemřel. Spisovatelka poté na twitteru prozradila, co ho přesvědčilo, aby u role zůstal.

Vysvětlila mu, co znamená význam slova “navždy”, které pronese Snape na samém konci série, kdy vyjde najevo jeho skutečný postoj k Harrymu, a především jeho matce Lily. Posledním filmem úspěšného herce byl thiller Oko v oblacích a Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Po jeho skonu fanoušci vytvořili na nádraží King’s Cross, v blízkosti nápisu nástupiště 9 a 3/4, pietní místo. Bylo to velmi dojemné a dodnes na svého oblíbence s láskou vzpomínají.

Celebrity - další články

Doporučujeme