Jako jediný věděl, jak to s Harry Potterem dopadne. Proč to J. K. Rowling prozradila jen Alanu Rickmanovi?

7. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alan Rickman jako Severus Snape. (Zdroj: ČTK)

Nikdo z herců z Harryho Pottera nevěděli, jak celý příběh skončí. Jen jeden z nich měl tu čest, že mu spisovatelka J.K.Rowling prozradila, jak to celé dopadne. Byl to Alan Rickman, který ztvárnil profesora Severuse Snape. Informaci se diváci dozvěděli ve speciálu na HBO MAX.

Alan Rickman se do paměti diváků zapsal jako skvělý herec, který byl často obsazovaný do rolí padouchů a záporáků. Nesmazatelně se do filmového světa zapsal třeba ve filmech Láska nebeská, Smrtonosná past nebo Harry Potter. Zde si zahrál profesora Severu Snape, a i když to vypadalo, že je zápornou postavou, nakonec se ukázalo, jak to bylo doopravdy a diváci si ho zamilovali.

View this post on Instagram

A post shared by Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Byl to právě Alan Rickman, který jako jediný věděl, jak to se Severusem dopadne. Na začátku natáčení poprosil spisovatelku J. K. Rowling, aby mu o postavě Snapea řekla více. Vytušil totiž, že na základě scénáře mu k plnému pochopení postavy něco chybí. A protože měl pravdu, rozhodla se mu to spisovatelka vyhovět a nastínila mu celý zbytek příběhu.

Herci ve speciálu o Harrym Potterovi, který je od 1. ledna k vidění na HBO Max s láskou nejen na Rickamana vzpomínají a vtipkují, že tohle tajemství neprozradil dokonce ani režisérovi prvních dílů. Ten se tak vždycky jen zmateně ptal, proč mluví zrovna takhle a Rickman mu odpovídal “vysvětlím ti to v budoucnu“. Byl tak zkrátka jediným, kdo věděl, jak to s profesorem a vlastně i s celou ságou dopadne.

Speciálu se Alan Rickman bohužel nedožil. Zemřel v roce 2016 na rakovinu. A není bohužel jediný. Jedinečného projektu se nedožil třeba ani představil Brumbála z prvních dvou dílů Richard Harris, Helen McCrory, která si zahrála Dracovu matku či Richard Griffiths alias Vernon Dursley.

Celebrity - další články

Doporučujeme