Zbitá, se zlomeným nosem a řeznými ranami. Zdevastovaný obličej Kate “zdobí” ulice Londýna

4. prosince 2021·Celebrity·Barbora Turková

Kate Middleton (Foto: Shutterstock)

„Proboha, co se jí stalo?“ probleskne hlavou snad každému, kdo viděl na londýnských zastávkách tvář plnou modřin britské vévodkyně Kate Middleton. Rozhodně ale nejde o kampaň královské rodiny. Informaci přinesl deník The Sun.

Zaujmout a šokovat. To si museli myslet lidé, co na londýnských zastávkách viděli fotky zmlácené vévodkyně Kate Middleton. Že by se za zdmi Kensingtonského paláce, kde Kate s manželem Williamem vychovává tři děti docházelo k domácímu násilí? Kdepak, to rozhodně není pravda.

Snímky má podle deníku The Sun na starosti italský umělec a aktivista AleXsandro Palombo, který využil (nebo spíše zneužil?) tvář vévodkyně v kampani bojující proti násilí na ženách. Pomocí počítače jí na obličej dodal nejen modřiny a řezné rány, ale i zlomený nos. Výsledek pak opatřil velkým titulkem: Udala ho.“ Na dalších řádcích pak stojí: „Ale nikdo jí nevěřil. – Ale zůstala sama. – Ale nebyla ochráněna. – Ale nezastavili ho. – Ale přesto byla zabita.“

Plakáty visí nejen na zastávkách, ale i na plotech či veřejném osvětlení. Vidět je mohou vidět lidé v Londýně, kde je právě Kate. Ve španělském městě Los Alcázeres je americké víceprezidentka Kamala Harris nebo předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leven. Ve Francii zase političky Christine Lagard, Marine Le Pen, Anne Hidalg a španělská královna Letizia. Umělec ale použil i obličeje slavných hereček a zpěvaček – Emmy Watson, Angeliny Jolie, Miley Cyrus nebo Madonny.

Vévodkyně se sice už dlouhou dobu zajímá o ochranu lidských práv a násilí, které je pácháno na ženách. Do kampaně se ale nezapojila. Deník The Sun píše, že aktivista neměl od paláce povolení takto Kate využít jako součást kampaně. Členové královské rodiny ani její mluvčí se k celé kampani ani zapojení vévodkyně nevyjádřili.

Celebrity - další články

Doporučujeme