Život a ženy oslavence Jana Krause. Všechno nejlepší k 70. narozeninám!

15. srpna 2023·Celebrity·Redakce

Jan Kraus (Foto: Profimedia, ČSFD)

Herec, bavič a moderátor Jan Kraus, který je nedílnou součástí zábavy na Frekvenci 1 dnes slaví významné jubileum. Pojďme se podívat na život, kariéru a lásky čerstvého sedmdesátníka, kterému ze srdce přejeme všechno nejlepší!

Jan Kraus byl už od malička předurčen k tomu, aby se z něj stal významný umělec. Jeho herecká kariéra začala už v raném dětství. Úplně první film, ve kterém se objevil, byl Káťa a Krokodýl z roku 1965. Výraznější roli dostal o rok později ve filmu Dva Tygři. Mezi další nejznámější filmy, ve kterých působil, můžeme jmenovat například Spalovač mrtvol, Lišáci, Myšáci a Šibeničák, Dívka na koštěti, Drahé tety a já, Jak se budí princezny, Evžen mezi námi, Černí baroni, Musím tě svést, Gympl a Vejška.

Na divadelních prknech působil v Divadle na Vinohradech, následně byl členem souboru Bouře a Náhradního divadla.

Již řadu let baví posluchače rádia Frekvence 1 svým pravidelným pořadem Kraus a blondýna, ve kterém spolu s Miluškou Bittnerovou vtipně, originálně a s nadhledem komentují aktuální dění. Nejvíce si ho však čeští diváci patrně spojí s jeho pořadem na televizi Prima Show Jana Krause (dříve pod názvem Uvolněte se, prosím! na České televizi).

View this post on Instagram

A post shared by Frekvence 1 🎧 (@frekvence1)

Své osudové ženy ulovil na humor

Pravdou je, že ojedinělý smysl pro humor hraje u muže v rámci atraktivity velkou roli. Humor je jeden z nejsilnějších rysů, kterým se dá jen těžko konkurovat, natož odolat. A právě to je případ Jana Krause a jeho dvou manželek.

Se svou první ženou Janou se poznal už na studiích a nikdo prý nechápal, jak se mu podařilo sbalit takovou krasavici. “Byla jsem pyšná na to, že si mě vzal. Měla jsem pocit, že si beru krále. Strašně se mi líbilo být Krausová. Věděla jsem, že když ho mám vedle sebe, už se nemusím ničeho bát,” prozradila deníku MF DNES Jana Krausová. Společně mají dva syny Davida a Adama.

V roce 1994 při natáčení filmu Trio ale zahořel láskou k herečce Ivaně Chýlkové. Ta prý ze začátku hereckému kolegovi odolávala, ale jeho humor a sebevědomí ji nakonec okouzlilo, a to i přes to, že v té době tvořila pár s hercem Karlem Rodenem. Nastal čas přiznat jejich vzájemnou lásku svým partnerům, což podle jejich slov proběhlo překvapivě hladce. Dokonce tak, že Jana Krausová se nakonec stala partnerkou Karla Rodena. Herci mají zkrátka smysl pro drama.

S Ivanou má syna Jáchyma a tajně se vzali v roce 2009. Dodnes spolu mají podle všeho idylický vztah. Jan Kraus má ještě jednoho nemanželského syna Marka Blažka, o kterém do jeho dospělosti nevěděl. Nyní jsou všichni součástí velké Karusovic rodiny.

Celebrity - další články

Doporučujeme