Chtěla zkusit módní vlasový trend. Výsledkem byly obrovské bolesti a pleš

13. srpna 2017·Články·Redakce

Mladá žena (22) chtěla zkusit moderní trend - “jednorožčí” prameny vlasů jsou nyní in, tak proč by je nemohly mít i maminky? Odbarvit své hnědé vlasy peroxidem a následně udělat pastelové pramínky - vypadalo to docela jednoduše. Žena ale skončila v nemocnici a s pleškou!

Kirsty Weston toužila po změně a rozhodla se k radikálnímu kroku. Vlasy si ale měla nechat proměnit ve specializovaném salónu a neriskovat domácí barvení. Strávila několik týdnů v nemocnici, kůži ze stehna ji lékaři našívali na pleš! “Způsobilo mi to celé tolik bolesti,” řekla nešťastná žena pro The Sun. Obovským paradoxem je, že maminka ženy je kadeřnice!

Kirsty ale chtěla ušetřit, proto si koupila vše potřebné a postupovala podle pokynů na obalech. “V průběhu 15 minut mi vlasy začaly hořet, byla to taková bolest, že jsem měla doslova závratě,” uvádí žena. I když si pak vlasy umyla a šla spát, ráno ji tak bolela hlava a měla napuchlou tvář, že raději šla rovnou do nemocnice. Tam jí řekli, že má alergickou reakci a začala užívat antibiotika. Její potíže ale přetrvávaly a po kontrole lékaři zjistili, že má těžké popáleniny!

“Když mi plastický chirurg zvednul vlasy, zdvihnul zároveň s nimi i kůži! Zhroutila jsem se. Hned druhý den mě operovali,” popisuje mladá maminka nejhorší chvíle svého života. Lékaři jí oholili hlavu a následně byla na operaci, kde ošetřili rozsáhlé chemické popáleniny. Poté skončila na plastické chirurgii a následovala další náročná léčba. Za tři týdny – pět operací.

Přesto, že se dnes Kirsty cítí o mnoho lépe, její cesta rozhodně není u konce. Vlasy jí na některých částech hlavy už nikdy nenarostou. Možností je umístění balónků pod kůži, které se plní speciálním fyziologickým roztokem, dokud se kůže neroztáhne, potom se poškozené části  znovu potáhnou zdravou kůží. “Nevím, zda jsme na to připravená, už takhle je to i pro mou dceru náročné,” říká mladá maminka, která doplatila na to, že chtěla ušetřit pár korun.

Články - další články

Doporučujeme