Co si pustit, když venku mrzne: 6 romantických filmů na dlouhé zimní večery

6. prosince 2019·Články·Redakce

Zdroj: YouTube

Mráz, sníh, tma. Trio, které ani v nejmenším nepřispívá k dobré náladě. Zahřejte se dobrým čajem, kávou a filmovým příběhem! Vybrali jsme pro vás ty, které se postupem času staly nedílnou součástí dlouhých večerů, protože jejich herecké obsazení, humor i zápletky opravdu stojí za to.

Někdo to rád horké

Jestli lze nějaký film nazvat černobílým skvostem, pak jednoznačně tuto klasiku z roku 1979, kde se hlavní role Sugar zhostila Marylin Monroe. Muzikanti a kamarádi Joe (Tony Curtis) a Jerry (Jack Lemmon) se na útěku před gangstery přestrojí za dámy a stanou se součástí dívčího orchestru Sladké Zuzi, který odjíždí na Floridu. Joe se do božské Sugar zamiluje v okamžiku, kdy ji poprvé uvidí – pak už se děj točí kolem problému – jak říct krásné dívce, že “ona” je vlastně “on”?

Film je směsí žánru hudební komedie, parodie a crazy komedie a nemá nouzi o brilantní dialogy a vtipné hlášky s četnými dvojsmysly.

Zdroj: YouTube

Snídaně u Tiffayho

Talentovaná, neodolatelně křehká vizáží, cílevědomá a tvrdá povahou, nádherná, neopakovatelná – ikona Audrey Hepburn a její mistrovství v nestárnoucí klasice oceněné dvěma Oscary. Mladá dívka Holly Golightlyová sní o velké budoucnosti, žije ale v přetvářce, snaží se působit bezstarostně a volně. Živí ji pouze příspěvky od stálých pánských obdivovatelů.  Dokud se do domu, kde bydlí, nepřistěhuje Paul, celkem se jí tato hra daří. Pak ale přijde osudová láska. A proč zrovna název Snídaně u Tiffanyho? Jde o symbol místa. Ikonická scéna, kdy Audrey vysedá z auta, drží kávu a snídá před výlohou, tedy u Tiffanyho,  je snad tou nejznámější.

Zdroj: YouTube

Pretty woman

Pamatujete si Vivian (Julia Roberts) v koupelně v obrovské vaně, jak si zpívá s velkými sluchátky na uších? Nebo jak se jí v nóbl butiku odmítnou věnovat jenom proto, že nevypadá jako žena z vyšší společnosti? Legendární scény, které většina z nás umí nazpaměť, vedou prostitutku Vivian z ulice až do náruče Edwarda (Richard Gere). Jak princezna Vivian prošla očistcem a stala se láskou prince Edwarda, i tak by se dal popsat příběh, který končí nezapomenutelnu scénou Richarda Gere, který si pro svou vyvolenou přijede až pod její balkón a vyzná jí lásku. Proč čas od času nestrávit chvilku s filmovým příběhem, ve kterém láska a naděje neumírá. Zahřeje vás, to vám garantujeme!

 

Zdroj: YouTube

Notting Hill

Ona je slavná hollywoodská herečka a všichni muži by ji chtěli mít, on má prodejnu knih a smůlu ve vztazích. Anna Scottová (Julia Roberts), která se do místa, kde žije nesmělý William (Hugh Grant) dostává jen kvůli propagaci svého nového filmu, zajde náhodou právě do jeho maličkého knihkupectví. A jak už to v romantických scénářích bývá, od náhody je k lásce velmi malý krůček. Nově vznikající vztah si musí projít těžkou zkouškou, protože známou herečku neustále pronásledují média, předsudky i minulost, ale právě to jejich posléze společnou cestu životem velmi posílí.

 

Zdroj: YouTube

Deník Bridget Jonesové

Tahle oddychová klasika je nejen o síle lásky. Ukazuje také, jak důležitou roli hraje v našem životě přátelství. Bridget (Renée Zellweger) je lehce oplácaná “třicítka”, která by ráda shodila pár kilo a našla toho pravého. Rozhodne se, že si vše bude zapisovat do svého nového deníku – od předsevzetí až po zážitky s muži. A nebyla by to ona, kdyby nový rok nezačal pohromou v podobě zamilování se do svého šéfa, jímž je sexy muž jménem Daniel Cleaver (Hugh Grant). Velmi záhy je ale tímto vztahem zklamaná, protože zjišťuje, že ona je pouze “ta druhá”. Po tom, co se rozhodne dát výpověď, se její život začíná hýbat zcela novým směrem – začne budovat kariéru televizní moderátorky a čím dál více ji zajímá a překvapuje rodinný přítel Marc Darcy (Colin Firth). Po neskutečných a vtipně vykonstruovaných peripetiích skončí v náruči toho pravého muže, který konečně splňuje její představy o velké lásce.

 

Zdroj: YouTube

Láska nebeská

Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Alan Rickman – hvězdné obsazení! Ocitáme se v předvánočním Londýně, jsme svědky několika milostných historek, starých konců a nových začátků – romantika, naivita, smutek i pošetilost. Ale hlavně láska! Všude, kam se podíváte. Nově jmenovaný ministerský předseda se do své asistentky zamiluje během půl minuty. Kluk, který prodává toasty a nemá štěstí na přítelkyně, se z minutu na minutu rozhodne hledat štěstí jinde a odlétá do Wisconsinu. Spisovatel, který zjistí, že je mu přítelkyně nevěrná, jede do jižní Francie psát svou novou knihu a nachází spřízněnou duši v cizince, která mu chodí uklízet dům. Stárnoucí roková hvězda, která chce jediné – comeback, návrat na scénu, za jakoukoliv cenu, dokud nepochopí, že mnohem víc je, když máte pravého přítele a klid. Žena, matka dvou dětí, která přijde na manželovu nevěru a neví, zda je schopná odpustit a znovu věřit. Mnoho krásných životních příběhů, které vrcholí na Štědrý den. Jedna z nejoblíbenějších scén je jednoznačně tancující ministerský předseda!

Zdroj: YouTube

Články - další články

Doporučujeme