Doporučení vědců: Poslouchejte TOHLE, pokud chcete mít zdravé srdce

24. srpna 2017·Články·Redakce

shutterstock

Beethovenu 9. symfonii jsme aspoň jednou slyšeli všichni. Její třetí část, která není až tak známá, je podle vědců z Oxfordu doslova zdraví prospěšná. Snižuje krevní tlak a posiluje srdce. Tento geniální hudební počin skrývá mnoho prospěšných doprovodných jevů.

Prospěšnost zvuků a hudby celkově dokazuje existence muzikoterapie, pomocí níž se psychika vyrovnává lépe s životními problémy. Neplatí ovšem, že by každý druh hudby se samozřejmostí uzdravoval.

Závěry výzkumu ukazují, že skladby, ve kterých se opakuje 10-sekundový rytmus, působí na organismus blahodárně. Proto si poslechněte například Guiseppe Verdiho a jeho Va Pensiero, Nessun Dorma od Giacoma Pucciniho a hlavně Beethovenovu Devátou, pokud potřebujete zklidnit mysl i tělo.

Pokud jste fanoušci techna nebo posloucháte popovou muziku a máte dojem, že by se poslouchání té vážné minulo účinkem, jste na omylu. Vědci tvrdí, že nejde o to, jaký žánr preferujete, ale o daný rytmus. Prokažte službu svému srdci, ať už bije pro jakoukoliv hudební hvězdu, a poslechněte si uzdravující melodii třeba hned.

Články - další články

Doporučujeme