Samostatný život začíná. Siamská dvojčata Evu a Eriku se lékařům podařilo oddělit při náročné operaci

20. července 2017·Články·Redakce

Dvojčata Erika a Eva právě začínají oddělený život. Do dvou let byly holčičky spojeny nejen sesterským poutem. Lékaři provedli velmi náročnou a komplikovanou operaci, kdy museli rozdělit dělohu, trávicí trakt a třetí nohu dětí. Dívky byly spojeny hrudní kostí a dělily se o trávicí trakt, dělohu, játra a močový měchýř. Lékaři tvrdí, že si na dobu, kdy byly spojeny, nebudou jednou ani pamatovat.

Dívky mají každá jednu nohu a pohybovat se naučily pomocí invalidních vozíků. Z Packardské dětské nemocnice byla rodina propuštěna měsíc po zákroku, přesunula se do rehabilitačního centra poblíž domova v Kalifornii, kam se po absolvování operace a speciální terapie konečně obě dívky mohly vrátit.

Rodiče Aida a Artur Sandovalovi jsou nadšeni. Aida otěhotněla neplánovaně ve 44 letech, jejímu muži bylo 49 let. Jsou nábožensky založeni, a tak je ani nenapadlo, že by Aida miminka nedonosila. “Chtěly život a bojují za něj,” řekla Aida o svých dcerách pro dailymail.co.uk. Matka dodává, že je pro děti nyní nové i to, že mají každá individuální pozornost. Do roka by měly sestry chodit pomocí speciálních berlí a na život pohromadě si podle lékařů jednu ani nevzpomenou.

Články - další články

Doporučujeme