Dvojčata jako novorozeňata oddělili a prodali. Sestry se potkaly po 19 letech a natáčí videa na sociální sítě

30. ledna 2024·Články·ČTK

Příběh dvou gruzínských sester, jednovaječných dvojčat, které od sebe oddělili hned po narození a nelegálně prodali do různých rodin, má po 19 letech šťastný konec. Sestrám se totiž díky sociální síti TikTok podařilo zkontaktovat a setkat.

Jedna ze sester, Amy, pojala podezření, že by mohla mít dvojče, když se ve 12 letech dívala na svůj oblíbený pořad Gruzie má talent. V pořadu totiž vystoupila dívka, která vypadala úplně stejně jako ona. „Spoustu lidí volalo mámě a ptalo se, proč vystupuji pod jiným jménem,“ vzpomíná Amy. Když ale o dívce v televizi chtěla se svojí rodinou mluvit, příbuzní ji odbyli. „Každý má svého dvojníka,“ řekla jí tehdy matka. O sedm let později, v roce 2021, Amy zveřejnila na TikToku video s novým piercingem v obočí a vlasy nabarvenými na modro. Asi o 320 kilometrů dále jiná 19letá dívka jménem Ano dostala odkaz na video od své kamarádky, kterou zaujalo, jak si jsou dívky podobné.

Ano se nakonec podařilo Amy dohledat přes inzerát v univerzitní diskuzní skupině a kontaktovat ji. Amy ihned pochopila, že Ano je dívka, kterou před sedmi lety spatřila v televizi. „Hledala jsem tě tak dlouho!“ napsala jí. „Já taky,“ odpověděla Ano. Po setkání se dívky rozhodly konfrontovat své rodiny a dopátrat se pravdy. Jejich rodné listy sice tvrdily, že se narodily ve stejné porodnici, ale s rozestupem několika dnů. Postupně se dívky dobraly k tomu, že rodné listy byly falešné.

Přes skupinu na Facebooku, která se zaměřuje na spojování rodin postižených tímto podvodným schématem, nakonec Ano a Amy dohledaly svoji biologickou matku žijící v Německu. Matka jim vysvětlila, že se jí po porodu udělalo špatně a že ztratila vědomí. Když se probudila, zaměstnanci porodnice jí řekli, že její děti po porodu zemřely. Podle ruských médií dívky prodal manžel jejich matky, který měl za to, že nejsou jeho. Dívky nyní společně natáčejí videa na sociální sítě. „Celý život jsem si říkala, že bych chtěla mít sestru dvojče. Díky bohu, že ji mám,“ řekla Ano.

 

Články - další články

Doporučujeme