FILMOVÉ PREMIÉRY: Na co v červenci vyrazit do kina? O slovo se hlásí Spider-Man a historické drama Oklamaný

2. července 2017·Články·Redakce

Těšíte se na letní filmové hity? Spider-Man se opět rozhodne hájit spravedlnost a velké boje nastanou i na planetě opic. Odlehčení pak přinese komedie Milovník po přechodu. Podívejte se, na co se můžete těšit v červenci.

#1 Spider-Man Homecoming

režie: Jon Watts, akční drama, v kinech od 6.7.2017

Mladý Peter Parker se v novém volném pokračování více sbližuje se svou identitou pavoučího muže. Peter je coby superhrdina nadšený z adrenalinových zážitků s Avengers, vrací se domů k tetě May (Maria Tomei) a je pod neustálým dohledem svého učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Přesto, že se chce Peter vrátit k normálnímu životu, má zároveň touhu dokázat, že Spiderman je schopný mnohem větších věcí. Cestu mu zkomplikuje padouch Vulture (Michael Keaton) a v sázce je najednou vše, co je Spidermanovi drahé.

 

#2 V utajení

režie: Michael Apted, thriller, v kinech od 6.7.2017

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná. Těšit se můžeme i na fantastického Orlanda Blooma.

 

 

#3 Válka o planetu opic

režie: Matt Reeves, dobrodružné drama, v kinech od 13.7. 2017

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. Opět se máme na co těšit!

 

#4 Oklamaný

režie: Sofia Coppola, historické drama, v kinech od 13.7. 2017

Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž – jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud někdo nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly vojákům jako válečného zajatce. Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky muži probouzejí emoce, které ještě nezažily.

 

#5 Pěkně blbě

režie: Michael Showalter, romantická komedie, v kinech od 13.7. 2017

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací.

 

#6 Milovník po přechodu

režie: Ken Marino, komedie, v kinech od 13.7. 2017

Coby neodolatelný seladon městských bazénů měl Maximo (Eugenio Derbez) jediný cíl – klofnout bohatou starší dámu, nechat se vyživovat a vést sladký život. Klaplo to dokonale. Každá zlatá žíla ale někdy vyschne. Vlastní datum vydání právě zařadilo Maxima do kategorie lenivých veteránů, když se jeho velmi stará žena spustí s velmi mladým prodejcem aut a podvedeného Maxima vykopne na ulici. Ze zlaté klece se stěhuje k sestře do obyčejného bytu a ocitá se ve světě lidí, kteří pracují, nakupují, sami si vaří a provádějí další nepředstavitelné věci. Tudy ale cesta nevede. Ještěže existují děti a ty mají spolužačky a ty zase mají starou bohatou babičku. Povede se Maximovi oprášit své zašlé umění svůdce a obnoví slávu svých žlutých plavek? To se už brzy dozvíme!

Články - další články

Doporučujeme