FOTO: Dívka žije 14 let s parazitujícím dvojčetem. Trčí jí z těla

31. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Kapuso Mo, Jessica Soho (Facebook)

14letá filipínská dívka Veronica Cominguez se stala pro média senzací, aniž by o to stála. Od narození jí totiž s hrudi a břicha trčí části těla jejího nenarozeného dvojčete.

Matka 14leté dívky se britskému deníku Daily Mail svěřila, že neměla během těhotenství čas zajít k lékaři, přesto však věděla, že čeká dvojčata. Jeden plod se však dostatečně nevyvinul, což způsobilo, že se Veronica narodila s výrůstky z hrudi a břicha, které patří jejímu parazitujícímu dvojčeti.

Dívka dokonce části ruky trčící z jejího těla stříhá nehty a celkově o ni pečuje. Dělat to však už nebude zapotřebí, protože se konečně dočká operace, která výrůstky z břicha a hrudi odstraní.

Ve většině těchto případů můžou být výrůstky odstraněny, protože obvykle nejsou pro těla jakkoli důležité. Většina z nich je jen na kůži nebo kosti. Pro chirurgy je snadné je odstranit,” potvrdil lékař Beda Espineda z filipínského nemocničního centra pro děti.

Podle mluvčího tamního regionu nebyl život Veronicy nikterak lehký, proto doufá, že se operace vydaří a chytrá studentka bude moct žít po zákroku normální život.

Články - další články

Doporučujeme