FOTO: Romantické, nebo sobecké? Feministky odsoudily žádost o ruku

20. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: James Clark (Twitter)

23letý Američan James Clark se rozhodl požádat svou přítelkyni o ruku v den její promoce. Video zveřejnil na svém twitteru. Netušil však, že žádostí o ruku popudí některé ženy na sociální síti, které mu vyčítají, že své přítelkyni ukradl její chvíli.

Video s více jak 2,7 miliónem shlédnutí naštvalo feministky, které to daly mladíkovi najevo na jeho twitteru. “Přestaňte ženy žádat o ruku při oslavě jejich úspěchů a krást jim tak jejich chvíle,” napsala jedna uživatelka.

Další z žen označila mladíka za sobce a uvedla, proč nemohl počkat do dalšího dne. “Muži nikdy nepřestanou být manipulativním odpadem,” šla dále jedna z uživatelek.

Během žádosti o ruku James svou přítelkyni Marquell vychválil do nebes a dodal, že pro ni má speciální dárek k promoci. Poté vytáhl z kapsy krabičku se zásnubním prstenem. Čerstvá absolventka mu řekla ano.

Na twitteru se však našly i pochvalné příspěvky, které Jamese bránily. “Nemyslím si, že by ji ukradl její chvíli. Řekl jí, jak moc je na ni hrdý i na její úspěchy,” zastala se nynějšího snoubence jedna diskutující.

Věc považuje za uzavřenou hlavní aktérka, Marquell, která útokům na svém přítele nerozumí. “Pro všechny, které nevěděly, jestli mě žádost o ruku potěšila… Jsem moc šťastná! Jsem tam, kde by chtěla být každá z nás – mít promoci a zasnoubit se v jeden den. Závist je nemoc a potřebuje najít Ježíše. Jste nenávistiví, vyhledejte pomoc,” odpověděla všem nevěsta.

Články - další články

Doporučujeme