Hitovka týdne: Kate Yanai – Summer Dreamin’

21. července 2023·Hudba·Redakce

Kate Yanai

Zavzpomínejte si s námi na mládí, na letní party, na naše hity. Který letní hit jste nejvíc milovali? My vám dnes přinášíme ten z roku 1991 od Kate Yanai s názvem Summer Dreamin'.

Písničky mají někdy velmi zajímavý osud. Jako dnešní letní hitovka. To je melodie, která nejdřív zazněla v reklamě na jeden oblíbený rum. A protože se všem líbila, tak byli její autoři požádáni, aby z těch pár sekund (které byly v reklamě) udělali celou písničku. Tak se zrodil obrovský reggae-hit, který v létě roku 1991 vystoupil až na první místo německé a rakouské hitparády (v Německu to byl dokonce pátý nejprodávanější singl roku 1991).

Nazpívala ho jistá Kate Yanai, což byla americká zpěvačka, která se do to doby živila jako sboristka. Koncem 80. let doprovázela francouzskou zpěvačku France Gall na jejím turné po Evropě. V rámci toho svého pobytu na starém kontinentě natočila právě tuhle písničku, ze které se vyklubal nečekaně velký hit. Od té doby jsme o ní už ale bohužel neslyšeli.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

 

Hudba - další články

Doporučujeme