Hitovka týdne: OneRepublic – Apologize

24. června 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Hudební skupina OneRepublic. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od OneRepublic - Apologize.

V sobotu 26.6. slaví 42. narozeniny lídr americké skupiny One Republic Ryan Tedder, což je nejen výborný zpěvák, ale taky velmi úspěšný skladatel. Třeba pro Beyoncé napsal Halo a pro Leonu Lewis megahit Bleeding Love.

Napsal i písničku Apologize, kterou se OneRepublic proslavili. Kdyby mu s ní nepomohl Timbaland, který byl svého času nejžádanějším producentem a pomohl ke slávě například Nelly Furtado, asi by se tak velkým hitem nikdy nestala. Timbaland jí dal nejen výslednou podobu, ale taky si v ní „zahekal“ tak, jak to umí jen on. V roce 2008 to byla hitparádová jednička v šestnácti zemích světa a v Evropě to byl toho roku nejprodávanější singl. Apologize dodnes patří k nehranějším rádiovým hitům všech dob. V roce 2008 ho rádia v severní Americe hrála dohromady i deset-tisíckrát za jeden jediný týden.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od OneRepublic? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme