Marika Gombitová si vybrala pro svůj jediný letošní koncert Prahu

11. dubna 2017·Hudba·Redakce

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová vystoupí 2. prosince v Tipsport Aréně na pražském Výstavišti. Účast na vánočním koncertu s názvem Sen Mariky Gombitové potvrdili Adam Mišík a Martin Chodúr, další hosté jsou v jednání. ČTK o tom za pořadatele informoval Janis Sidovský.

Populární zpěvačka, která je po autonehodě od roku 1980 upoutaná na invalidní vozík, se vrátí do haly, kde v září loňského roku jako host koncertu Mira Žbirky zazpívala se Žbirkou duety V slepých uličkách, Nespáľme to krásne v nás a sama přidala svůj dávný hit Koloseum. “Silné a pozitivní reakce tisíců fanoušků v ní probudily odhodlání, a tak o letošním adventu vystoupí v Praze na jediném koncertu v Česku i na Slovensku,” uvedl Sidovský.

Držitelka titulu Zpěvačka století nabídne v metropoli své největší hity. O další její známé písně se podělí interpreti z nejmladší pěvecké generace z Čech a Slovenska. “Považuji za čest, že zazpívám Maričinu píseň Ave Maria, která patří do adventního času,” podotknul vítěz Česko-Slovenské Superstar Martin Chodúr.

Gombitová, která v posledních 15 let vystupovala jen sporadicky, byla loni hostem i dalších Žbirkových koncertů v rámci turné Road To Abbey Road v Ostravě, Bratislavě a Košicích. “Nepřestával jsem věřit, že to vyjde. Udržovali jsme spolupráci pořád, nahráli jsme několik písní, měli jsme i televizní vystoupení. Ale koncert, to je něco jiného,” uvedl Žbirka, který byl naopak hostem jejího velkého narozeninového koncertu v říjnu, na kterém zpěvačka oslavila šedesátiny. V Praze ji přivítaly tisíce diváků dlouhotrvajícím potleskem vstoje, stejně jako na ceremoniálu při předávání cen v anketě Český slavík.

Zdroj: ČTK

 

Hudba - další články

Doporučujeme