Mirai vydává pilotní singl z očekávaného alba. Videoklip je plný barev

14. června 2021·Hudba·Iva Pavlousková

Mirai. (Foto: se souhlasem Ondřej Pýcha)

Jedna z nejúspěšnějších popových kapel u nás Mirai vydává nový singl Volám. Lehce melancholickou píseň napsal frontman Mirai Navrátil společně s producentem Ondrou Fiedlerem a videoklip natočili se svým dvorním režisérem Ondřejem Kudynem. Kapela ve složení Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík zároveň láká na novou desku, která vyjde už letos v listopadu.

Singl je o touze vrátit se zpátky k něčemu, co už beztak nedává smysl,“ přibližuje novou píseň Mirai Navrátil. Píseň Volám se stala první vlaštovkou z nové desky, ačkoliv vznikla jako úplně poslední. Podle Miraie se zvukově vymyká, což o jejím vydání rozhodlo. „Přijde mi, že zatím máme na desce spoustu potenciálních singlů a bylo dost těžký se rozhodnout, který dáme ven první. Tenhle byl ale zvukově jinde než ostatní a my rádi pilotní věci z nové desky děláme trochu jinak, ať oddělíme novou etapu kapely,“ doplňuje Mirai.

Singl Volám vznikl pod rukou Miraie Navrátila a Ondry Fiedlera, kteří společně autorsky tvoří už poněkolikáté. „Napsali jsme ho spolu s Ondrou Fiedlerem u něj doma na Ladronce, jak už v minulosti x věcí. Je to divný, že dva kluci píšou společně vlastně love songy, ale zatím nám to jde, tak to neměníme,“ říká s úsměvem Mirai.

Velké pozornosti se dostalo i videoklipu, který kapela natáčela se svým dvorním režisérem Ondřejem Kudynem, kterému se podařilo i díky stylingu Marka Volfa, odbočit ze zajetých kolejí a vytvořit vizuál přesahující hranice Česka. Natáčelo se za jízdy v pražském tunelu, v unikátním na míru vyrobeném modrém pokojíčku i pod obrovskými zavěšenými LEDkami. „Nechali jsme ve studiu vyrobit pokoj, který se po natáčení zase zbořil, nechali jsme si našikmo zavěsit LEDky, které nám visely nad hlavami. Byl tam početný štáb…prostě to byl jiný způsob natáčení než punkový pobíhání po Londýně nebo Bali s foťákem,“ říká Navrátil.  A dodává: „Mám rád oba způsoby, jen je dobrý to průběžně střídat. Myslím, že se to povedlo“.

Píseň Volám spolu s ostatními hity jako I PŘES TO VŠECHNO, OTCHI NEBO HOMETOWN uslyší fanoušci v rámci letních koncertů Mirai Léto 2021, kdy kapela navštíví města napříč celou republikou.

Hudba - další články

Doporučujeme