Xindl X představuje singl Asociál o toxických vztazích, plánuje nové album a chystá se na klubové křty

29. dubna 2024·Hudba·Redakce

Xindl X (Zdroj: Dalibor Konopáč)

V září se konečně dočkáme nového alba Xindla X, které se bude jmenovat Fén X a zpěvák nás chce už nyní nalákat dalším singlem s názvem Asociál, který pojednává o tom, že někdy je lepší zůstat sám, než se měnit kvůli jiným lidem. Na albu najdete také již vydané skladby Černý stíny, Smíšený pocity, Cash s rapperem Earthem, nebo Si zabil kámo, která patří mezi nejhranější songy v českých rádiích.

Xindl X v poslední době žánrově experimentuje. Jinak tomu není ani u nové desky Fén X, včetně singlu Asociál. Ten zpěvák složil s Janem Steinsdörferem a Jendou Vávrou. V písni si řeším toxické vztahy s lidmi. Pro mě je to o tom, že než zůstávat ve vztazích s lidmi, co vás chtějí změnit k obrazu svému, je lepší zůstat sám a být za asociála,” přibližuje význam písně Xindl X. Text singlu byl přitom původně improvizací. „Přišlo mi to ale natolik funkční, že jsem text nechal takřka beze změn,” dodává zpěvák. O poutavé lyric video se postaral opět výtvarník Ondřej Pfeiffer.

Asociál je tak další ochutnávkou z připravovaného alba, kterého se dočkáme už 13. září. Kromě již zmíněných dvou songwriterů spolupracoval Ládek třeba s Radkem Tomáškem ze Support Lesbiens, Robinem Moodem nebo s předním českým producentem Filipem Vlčkem.

Nové album Fén X se dočká i několika křtů. Speciální koncerty odehraje Xindl X s celou kapelou, hosty i filmovými projekcemi 11. listopadu v brněnském Sonu, 16. listopadu v Garage Clubu v Ostravě a sérii křtů zakončí Xindl X 19. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Těšíme se, že zahrajeme fanouškům nové věci, zařadíme samozřejmě i všechny osvědčené hity. Zároveň si s námi zazpívají skvělé zpěvačky – Katarína Knechtová a Mirka Miškechová a jako speciální host vystoupí také muzikant Láska,” zve Xindl X. Předprodej vstupenek za zvýhodněnou cenu startuje již 2. května!

Hudba - další články

Doporučujeme