J.A.R. mají klip k písni Zhublas jako volební mikrodrama. Je v něm mnoho známých tváří! VIDEO

5. května 2017·Články·Redakce

Skupina J.A.R. natočila videoklip s aktuální volební tematikou k písni Zhublas. Skladba pochází z albové novinky Eskalace dobra. V režii Zdeňka Suchého se volební mikrodrama odehrává ve štábu strany označené jako ABC, kde je její lídr se svými spolupracovníky a nohsledy svědkem pádu volebních preferencí. ČTK to dnes sdělila Marcela Kočandrlová z vydavatelství Warner Music.

V příběhu, v němž se v preferencích objevují strany označené jako TMA, ČSAD, KČS a U-DNA, si hlavní role kromě členů J.A.R. zahráli Marek Taclík, Jitka Schneiderová, Tereza Černochová, Ondřej Vetchý, Barbora Srncová, Petra Nesvačilová, Nela Boudová, Eva Josefíková a další.

Soubor J.A.R., který vesměs funguje jako příležitostné setkání rapperů, jazzmanů a hudebních producentů, se obvykle neprezentuje politicky zabarvenou tvorbou. Nicméně jejich narozeninový koncert v roce 2012 se stal částečně volební kampaní prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. V průběhu koncertu se Schwarzenberg objevil i na pódiu. “V tu chvíli jsme cítili, že je fajn dát najevo, na které straně našinec stojí. Přičemž to nemusí být mávání nějakou vlajkou nebo hořící pochodní,” řekl později zpěvák Dan Bárta.

Letos nebude mezi vystoupeními J.A.R. chybět tradiční koncert v pražské Lucerně 17. listopadu v den 28. výročí vzniku kapely.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme