Jak chránit životní prostředí? Ani recyklace, ani úsporné žárovky. Vědci tvrdí: Nemít žádné děti!

13. července 2017·Články·Redakce

Závěry nové studie zní jasně. Rodit děti je ta nejhorší věc, kterou můžete pro planetu udělat. Recyklovat odpad, prát při teplotě 30 stupňů Celsia, minimalizovat plast a igelit v domácnosti, to všechno má do budoucnosti pozitivní vliv. Jestli ale opravdu chcete pro naši planetu udělat maximum, podle vědců je ten nejlepší způsob nemít děti.

Pokud bychom neměli děti, uhlíková stopa jednotlivce žijícího v rozvinuté krajině by se snížila v průměru o 58,6 tun oxidu uhličitého za rok. To je podle vědců švédské univerzity ten nejúčinnější krok, jak snížit emise.

Vědci navíc zdůrazňují fakt, že sice vláda nabádá obyvatele k recyklaci odpadu, ale zatím žádná jim nedoporučila vzdát se potomků. Po tom, co odborníci provedli analýzu 39 studií  a vládních reportů z oblasti snižování emisí, usoudili, že to, k čemu vede obyvatele vláda, má na zachování životního prostředí jen malý efekt.

Vědec provádějící studii Seth Wynes je sám bezdětný a mluví jasně: “Zjistili jsme, že existují čtyři věci, které by měli na životní prostředí zásadní vliv a může je realizovat každý. Jíst rostliny, nelétat letadlem, neřídit auto a mít menší rodinu,” informuje Daily Mail. Sir David Attenborough z Británie vede dlouhodobý boj proti znečištění a doslova doporučuje: “Maximálně dvě děti!”

Články - další články

Doporučujeme