Jak mohou vypadat hlášení pojistných událostí? Za úrazy může i hmyz nebo návštěva zoo

28. srpna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

Myslíte si, že musí být práce operátora u pojišťovny nuda? Tak to se pletete. Některé pojistné události totiž působí někdy až komicky. Výběr takovýchto případů zveřejnil server hypoindex.cz. S čím vším se pojišťovny setkávají?

Zastavil jsem za autem pana X na červenou, asi tak 1,5 m. Čekali jsme na zelenou a na chvíli jsem se zaneprázdnil líbáním přítelkyně a ztratil jsem pozornost, pustil brzdu a auto se pomalu rozjelo kupředu. Po 1,5 m se dotklo nárazníkem nárazníku pana X a jemně s ním houplo. Na mém vozidle dopraskl nosník RZ, který již před tím byl načatý. Na nárazníku pana X bylo několik málo vlasových škrábanců jsem zásadně proti, že by např. byl jeho nárazník zlomen, nebo tak něco,” popsal klient průběh nehody České podnikatelské pojišťovně.

Kuriózní případ se stal i pojišťovně Kooperativa. “Přišel nám dopis od klienta s velmi kuriózní žádostí. V dopise nám podrobně, i s příslušnými osobními údaji, popsal, jak jeho kamarád naboural auto a jeho známá s ním poté sjednala pojistku a antidatovala datum jejího sjednání. Sice prý mu Kooperativa krátila pojistné plnění, protože vozidlo neabsolvovalo povinnou prohlídku, ale spokojil se i s tím. No, a jelikož teď také naboural své nové auto, chtěl by ho pojistit stejně jako jeho kamarád. Ale bohužel na tu jeho známou nemá kontakt, tak na koho by se z Kooperativy mohl obrátit. Všichni tři samozřejmě obdrželi obvinění z pojistného podvodu,” uvedl tiskový mluvčí Milan Káňa pojišťovny.

Podobné je to i se zraněními, která mohou vzniknout za velmi zvláštních okolností. “Setkáváme se s typicky mužskými zraněními, která si pánové nepřivodí jen při sportu. K úsměvným úrazům dam často dopomůže někdo třetí – partner, hmyz nebo třeba koště. K úrazu může dojít v zoologické zahradě, na koupališti i na operačním stole. Bizarní popis situace často okoření láska lékaře k jazyku českému,” sdělila pro změnu zážitky likvidátorů Jana Kratochvílová, vedoucí oddělení likvidace pojistných událostí Pojišťovny České spořitelny.

Články - další články

Doporučujeme