Transgender táta porodil dítě díky spermatu transgender dárkyně. Vychová ho s nebinárním partnerem

29. prosince 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: GoFundMe

Reuben Sharpe (39) a jeho partner Jay (28) mají zřejmě tu nejmodernější rodinu současnosti. Reuben je totiž trans, Jay se identifikuje jako non-binary a sperma k oplodnění jim poskytla transgender dárkyně. Nakonec všechno klaplo a dvojice před třemi měsíci přivítala na světě miminko, které dostalo jméno Jamie.

Angličan Reuben Sharpe začal s procesem změny pohlaví před dvanácti lety. Vždycky věděl, že se jednou chce stát rodičem a předpokládal, že kvůli tranzici bude muset zvolit možnost adopce. Nakonec se ale ukázalo, že právě tahle možnost je mu zapovězená – kvůli změně pohlaví a náročnému byrokratickému procesu mu po několika letech došlo, že nejjistější bude pořídit si dítě biologickou cestou.

Reuben se narodil jako žena a ve svém těle měl stále dělohu i vaječníky. Potíž byl ovšem v tom, že ani on, ani jeho partner Jay neprodukují sperma. Osmadvacetiletá Jay se identifikuje jako nebinární, tedy ani jako muž, ani jako žena – narodila se však v ženském těle. Dvojici nakonec pomohla další osoba z místní trangender komunity. Sperma jim poskytla dárkyně, která se narodila v těle mužském.

Aby všechno vyšlo, přestal Reuben na čas užívat své pravidelné dávky testosteronu. Nakonec byly potřeba dva pokusy, druhý ale vyšel a na svět přišlo zdravé miminko, které dostalo jméno Jamie.

“Obě naše rodiny milují děti. Byl jsem moc rád, že byli příbuzní stejně nadšení z našeho miminka, jako byli i z ostatních vnoučat,” svěřil se hrdý táta serveru Mirror.

 

Články - další články

Doporučujeme