Jak připravit auto na podzim a zimu? Na tohle po letních měsících nezapomeňte!

14. září 2017·Články·Redakce

V létě je auto vystaveno počasí, vinou kterého trpí všechny jeho části. Vedro neprospívá laku ani pneumatikám. Každý řidič by měl mít na paměti, že o svůj vůz se musí náležitě postarat nejen koncem zimy, ale i při poklesu teplot - tedy po letním provozu.

Tlak v pneumatikách

Negativní vliv na ovládání auta a stejně tak na hospodárnost jízdy mají jak podhuštěné, tak přehuštěné pneumatiky. Nezapomeňte i na kontrolu tlaku v rezervě – nikdy nevíte, kdy se bude hodit.

Dodat šťávu

Zkontrolujte stav kapalin – kontrola chladící kapaliny, motorového oleje, kapaliny do ostřikovačů. Výměnu oleje nebo brzdové kapaliny či výměna filtrů a čištění klimatizace nechte na profesionálech v servisu.

Dbejte i na “vodní” úpravu všech plastových ploch, které byly během léta vystaveny vysokému žáru  – a to vhodným přípravkem. Jakmile se ochladí, je důležité odstranit nečistoty, drobné prachové částice a hlavně mastné saze z výfuku ostatních vozů. Leštidlo nanášíme vždy až po důkladném odmaštění buď po ručním mytí nebo v myčce.

Jako v pokojíčku

Nezapomínejte ani na interiér vozu. Během léta byly sedačky vystaveny například potu či špinavému oblečení nebo vylitým nápojům – vhodné je čištění tzv. mokrou cestou.

Články - další články

Doporučujeme