Jak zatočit s přebytečnými kily? Díky jednoduchému postupu konečně zhubnete. A váhu si udržíte

31. srpna 2017·Články·Redakce

shutterstock

Přestat jíst, dřít se v posilovně, ze strachu z kalorií se bát kousnout i do jablka - takhle drasticky to nikdy nepůjde. Jde o extrém, který vede leda k pohnutému zdraví, než aby upravoval kila a formoval postavu. Většina z nás by chtěla zázraky po týdnu diety, chybí nám vytrvalost a trpělivost, které k hubnutí zkrátka patří. Jak tedy na to?

Podle nejnovější vědecké studie stačí jen jediný krok k vysněné postavě, píše web indenpendent.co.uk. Hubnout drastickou cestou v krátkém čase přinese jedině jojo-efekt a rozhodí naše trávení. Fígl je přitom jednoduchý.

Vědci zkoumali 183 obézních jedinců ve věkovém rozpětí 18-65 let, 80% z nich byly ženy. Byl jim snížen příjem kalorií a naopak zvýšena fyzická aktivita. Zjistilo se, že ti, kteří hubli po málu každý týden po dobu šesti týdnů, zhubli v konečném výsledku za rok více, než ti, kteří drželi radikální dietu a ztratili zpočátku více kil, ale posléze je postihl právě jojo-efekt. Ti, co v součtu zhubli pomalým úbytkem hmotnosti více, si navíc váhu udrželi po celý následující rok.

Není to tedy o tom, hlídat váhu každý den a trápit se hlady, ale postupným a pomalým ztrácením centimetrů, které je zdravější, udržitelnější a efektnější.

Články - další články

Doporučujeme