Jaké JMÉNO vybírají rodiče svým potomkům nejčastěji? SEZNAM těch, která bodují

3. srpna 2017·Články·Redakce

Vybírání jména patří k prvním a zásadním krokům rodičů, kteří čekají na příchod svého potomka. Roli hraje mnoho faktorů a s věkem se naše první příčky mění. Z atraktivních jmen se stávají tradiční a naopak. Jaké jméno je ale tak nadčasové, že ho rodiče vybírají opakovaně nehledě na trendy?

Seznam těch nejpopulárnějších jmen se vytváří každý rok a první pozice se samozřejmě obměňují, existuje ale jedno jméno, které je oblíbené již několik let, uvádí web netmums.com – a to hned v několika zemích včetně Estonska, Mexika, Ruska, Chile i našeho sousedního Slovenska. Ve 25 zemích z celkového počtu 49 je nejoblíbenějším jménem SOFIA. A má hned několik verzí, Sophia, Zofia, Sofie. Je řeckého původu a znamená moudrost. Navíc je považováno za tradiční a nadčasové a jen v České republice je k dnešnímu dni  10 388 Sofií.

V České republice se podle statistiky zveřejněné ČSÚ na prvních příčkách chlapeckých jmen drží Jakub (108 013 lidí), Jan, Tomáš, Filip a Ondřej. U holčiček jasně vede Eliška (61 517 lidí), za ní je Tereza, Anna, Adéla a zmiňovaná Sofie.

Články - další články

Doporučujeme