Jaromír Nohavica se po čtyřech letech vrátí do pražské O2 areny

3. května 2017·Články·Redakce

Jaromír Nohavica se po čtyřech letech vrátí do pražské O2 areny. Populární písničkář tam vystoupí letos 19. října a spolu s ním zahrají stálí členové jeho doprovodu - polský akordeonista Robert Kusmierski a bubeník Pavel Planka. ČTK o tom za pořadatele informoval Radek Stavěl. Zpěvák, hudebník, skladatel a překladatel Nohavica byl prvním českým interpretem, který dokázal jednu z největších multifunkčních hal v Evropě vyprodat dvakrát za sebou. Nabídl dva rozdílné koncerty, první s Janáčkovou filharmonií Ostrava a druhý s kytarou a heligonkou.

“Na týden přesně po čtyřech letech vystoupím v O2 areně. V prostoru pro mou hudbu neobvyklém a nezapomenutelném,” uvedl Nohavica. “A platí to samé, co jsem řekl loni v Londýně: Co můžu chtít víc?! Zahraju si na krásném místě před krásným publikem a ještě za to mám peníze!” dodal.

Třiašedesátiletý Nohavica patří mezi výrazné představitele tuzemského folku a mnohé jeho písničky takřka zlidověly. Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně několik desítek let udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu.

O Nohavicovy koncerty bývá velký zájem. Když v roce 2012 vystoupil na 20. ročníku festivalu Benátská noc v libereckém areálu Vesec, do areálu dorazilo 19.000 lidí. V roce 2009 třikrát po sobě zcela zaplnil pražskou Lucernu, rok předtím poprvé v historii ostravských Colours of Ostrava vyprodal festival. Také jeho alba patří mezi dlouhodobě nejprodávanější na tuzemském trhu.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme